CSU eerste facilitair dienstverlener met visuele arbeidsovereenkomsten

28-04-2021 | door: Witold Kepinski

CSU eerste facilitair dienstverlener met visuele arbeidsovereenkomsten

Schoonmaakbedrijf CSU visualiseert vanaf medio 2021 de arbeidsovereenkomsten. Samen met het bedrijf Visual Contracts maakt CSU de contracten duidelijker voor medewerkers, ongeacht afkomst en taalniveau. Bij het schoonmaakbedrijf werken ruim 15.000 medewerkers van in totaal 130 nationaliteiten. Deze sociale innovatie is één van de stappen die het familiebedrijf neemt ter bevordering van inclusiviteit en gelijkwaardigheid.

Dat medewerkers prettig werken is een speerpunt van CSU. Sociale innovatie en het continue verbeteren van de HR-processen is belangrijk voor het schoonmaakbedrijf. John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur bij CSU: “Wij willen dat nieuwe medewerkers zich direct welkom voelen en graag voor ons werken. Met deze stap geven we invulling aan ons inclusieve HR-beleid. Een visueel contract sluit beter aan bij veel van onze medewerkers, doordat zij beter kunnen overzien waar zij voor tekenen. Zo dragen we bij aan meer transparantie in onze communicatie en het bevorderen van de binding tussen onze mensen en de organisatie. Zij bepalen immers het succes van ons bedrijf.”

Lieke Beelen, oprichter Visual Contracts: “Een overzichtelijke lay-out straalt rust uit en maakt dat de informatie snel terug te vinden is. Ons uitgangspunt in de ontwerpen voor CSU was dat visualisaties en teksten in balans zijn en elkaar versterken. Belangrijk, aangezien het voor medewerkers een document is dat hen zekerheid biedt."

Testfase
CSU startte het ontwerptraject in 2020 en onderzoekt momenteel samen met schoonmaakmedewerkers hoe het de effectiviteit van het ontwerp kan verbeteren. De facilitaire dienstverlener neemt de visuele arbeidsovereenkomst na de zomer standaard op in het HRM-systeem. De ambitie is om ook andere moeilijk te begrijpen documenten voor medewerkers te visualiseren.

Terug naar nieuws overzicht