Intel CEO Pat Gelsinger neemt ontslag als bestuurder van VMware

Pat Gelsinger

27-04-2021 | door: Witold Kepinski

Intel CEO Pat Gelsinger neemt ontslag als bestuurder van VMware

VMware meldt dat voormalig ceo Pat Gelsinger besloten heeft om ontslag te nemen uit het bestuur van het bedrijf dat hij eerder leidde. Reden is dat Gelsinger nu de functie heeft als ceo van Intel. Zijn uitreding komt slechts twee maanden nadat hij begon als de nieuwe ceo van Intel. "We zijn dankbaar voor zijn jarenlange dienst in de raad van bestuur en voor zijn ambtstermijn als CEO van VMware", zo meldt VMware in een verklaring.

Gelsinger is sinds eind jaren zeventig gevestigd in Silicon Valley en studeerde af aan de Stanford University met een masterdiploma in engineering. Eerder was hij acht jaar CEO van VMware en drie jaar daarvoor als president en chief operating officer bij EMC , waar hij overging van Intel, waar hij meer dan drie decennia had gewerkt. Bij Intel ontwierp hij de architectuur voor de Intel 80486- processor in de jaren tachtig, diende hij als de eerste CTO en als senior vice president en general manager van de Digital Enterprise Group voordat hij vertrok na meer dan drie decennia daar te hebben gewerkt. Hij kwam begin 2021 terug bij Intel om als CEO te dienen.

Aandeelhouder Dell Technologies meldde eerder dat het zijn belang van 81 procent in VMware gaat afsplitsen om twee zelfstandige bedrijven te vormen.

Terug naar nieuws overzicht