De Stentor: bedrijf koopt tachtig hectare grond in Zeewolde voor datacenter

27-04-2021 | door: Redactie

De Stentor: bedrijf koopt tachtig hectare grond in Zeewolde voor datacenter

Ruim 80 hectare grond in Zeewolde is gekocht door een 'Amerikaanse datagigant'. Het bedrijf wil zich naar verluid vestigen in Zeewolde en heeft met de aankoop de helft van de hiervoor benodigde grond in handen. De grond heeft ongeveer veertig miljoen euro gekost.

De Stentor meldt op basis van informatie opgevraagd bij de gemeente Zeewolde en het kadaster dat de gemeente verdeeld over meerdere transacties eind maart en begin april in totaal 115 hectare kocht van de vorige eigenare. 80 hectare hiervan zou zijn doorverkocht aan Polder Networks, soms zelfs op dezelfde dag. Polder Networks regelt de koop van de grond voor een nog onbekend bedrijf, dat een datacenter in Zeewolde wil vestigen. Het gaat naar verluid om een Amerikaanse partij, waarvan de naam onbekend is. Het bedrijf zou het grootste datacenter van Nederland willen bouwen, waarvoor in totaal 166 hectare grond nodig is. De helft hiervan is inmiddels aangekocht, terwijl de andere helft nog in bezit is van het Rijksvastgoedbedrijf.

De Stentor meldt dat inwoners, zowel burgers als boeren, zich zorgen maken over de komst van het datacenter. Onder meer het water- en energieverbruik baart hen zorgen, maar ook de omvang van de gebouwen. Onder meer stichting Datatruc verzet zich tegen de bouw van het datacenter.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters