Ekata wordt overgenomen door Mastercard

23-04-2021 | door: Redactie

Ekata wordt overgenomen door Mastercard

Ekata, speler in dynamische identiteitsverificatieoplossingen voor realtime risicobeslissingen, wordt door Mastercard overgenomen voor 850 miljoen dollar om de wereldwijde inspanningen op het gebied van digitale identiteit te bevorderen.

De wereldwijde COVID-crisis en de downstream-effecten ervan veroorzaakten een vijfjarige grote sprong voorwaarts in de transformatie van de digitale economie, met een bijzondere focus op het ecosysteem van digitale betalingen. "De versnelling van online transacties, aangewakkerd door een snel veranderende regelgevende omgeving, heeft wereldwijde digitale identiteitsverificatie verheven tot een van de meest effectieve mogelijkheden om digitaal vertrouwen op te bouwen en wereldwijde fraudedreigingen te bestrijden", aldus CEO van Ekata, Rob Eleveld.

Mastercard's strategische overname van Ekata stelt Mastercard en Ekata in staat om samen te blijven voldoen aan de groeiende eisen van en bedreigingen voor het wereldwijde betalingsecosysteem. In het bijzonder zullen Ekata's wereldwijde identiteitsverificatieoplossingen zich aansluiten bij Mastercard's Cyber and Intelligence-activiteiten om een meer uitgebreide identiteitsdienst te leveren die realtime besluitvormingsbehoeften kan ondersteunen, van het openen van nieuwe rekeningen tot het helpen van handelaars bij het beoordelen van potentiële fraude voordat een betalingstransactie wordt geautoriseerd.

“De verschuiving naar een meer digitale wereld vereist dat we elke transactie beveiligen en het vertrouwen bij elke interactie beschermen. Beveiliging en een naadloze klantervaring in volledige cyberomgevingen zijn echte problemen die echte oplossingen verdienen ”, zegt Ajay Bhalla, president van cyber- en inlichtingenoplossingen bij Mastercard. “We hebben de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat de digitale manier om te bewijzen dat u bent wie u zegt dat u bent en dat vertrouwen te vestigen, net zo eenvoudig is als met papieren inloggegevens. Met de toevoeging van Ekata zullen we onze digitale identiteitsstrategie verder ontwikkelen als onderdeel van een bredere inspanning om de digitale economie te stimuleren. "

Ekata's gepatenteerde technologie, gegevensactiva en technische bekwaamheid, toegevoegd aan de identiteitsoplossingen van Mastercard, zullen bijdragen aan het versterken van de inspanningen om een one-stop-partner te bieden voor de gegevens-, betalings- en open-bankbehoeften van elke consument, bank, handelaar, fintech of overheid.

"De focus van Mastercard om transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken voor iedereen, sluit direct aan bij Ekata's visie om veilige, zelfverzekerde online transacties mogelijk te maken door middel van digitale identiteit", aldus Alex Algard, voorzitter en oprichter van Ekata. "Rob en het Ekata-team hebben wereldwijd de lat gelegd voor digitale identiteitsverificatie, en Mastercard is een natuurlijke thuisbasis voor Ekata om de volgende stap in haar reis te zetten. "

Ekata en Mastercard delen een toewijding aan veilige en beveiligde datapraktijken waarbij het individu centraal staat, waardoor onze collectieve waarde voor de eindgebruiker verder wordt versterkt.

De transactie, die naar verwachting in de komende zes maanden zal worden afgerond, is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Morgan Stanley & Co. LLC treedt op als exclusief financieel adviseur van Ekata en DLA Piper LLP treedt op als juridisch adviseur.

Terug naar nieuws overzicht
Security