Witold Kepinski - 24 april 2021

Kyligence haalt zeventig miljoen dollar aan investeringen op

Kyligence haalt zeventig miljoen dollar aan investeringen op image

Kyligence, bedenker van Apache Kylin en speler in intelligente data-analyse, heeft aangekondigd dat het bedrijf 70 miljoen dollar aan Serie D-financiering heeft afgesloten om zijn wereldwijde expansie en snelle acceptatie door de klant. Deze financieringsronde trok wereldwijde investeringsbeheerorganisaties aan, waaronder de hoofdinvesteerder van de ronde, SPDB International . Nieuwe investeerders Alpha Square Group, CICC, Gopher Asset Management, Shanghai Growth Capital, PUXIN Capital en Jumbo Sheen Group namen ook deel aan de ronde. De ronde omvatte vervolginvesteringen van bestaande investeerders Eight Roads Ventures (de eigen investeringstak van Fidelity International Limited), Redpoint en Shunwei Capital.

Kyligence werd in 2016 opgericht door de makers van Apache Kylin , een toonaangevend open-source OLAP big data-project. Het Apache Kylin-project werd opgestart bij eBay's China Center of Excellence (CCOE) in Shanghai, China en droeg bij aan Apache Software Foundation (ASF) in 2015. Het promoveerde snel naar het Top Level Project van ASF later dat jaar. Het Kyligence-platform vereenvoudigt de implementatie van enorme interactieve analyses in de cloud door uniforme datasemantiek en geautomatiseerde gegevensverwerking en -aggregatie te bieden voor een breed scala aan gebruiksscenario's met zijn gepatenteerde AI-Augmented-operaties.

Met deze investering zal Kyligence zijn snelle groei blijven stimuleren door verdere investeringen in onderzoek en ontwikkeling van zijn producten ter ondersteuning van innovatieve cloud-native en machine learning-vorderingen. Het enterprise-grade dataplatform van de volgende generatie dat door Kyligence wordt geleverd, zal bedrijven helpen om toekomstgerichte digitale transformatie te realiseren, waardoor de mogelijkheden en efficiëntie van datamanagement en -analyse worden verbeterd.

"De huidige datawarehouses in de cloud en data lake-analyse hebben moeite om kosteneffectieve analyses te leveren terwijl de gegevens- en gebruikersvolumes explosief toenemen", zegt Luke Han, mede-oprichter en CEO van Kyligence. “Kyligence kan de economie van deze platforms enorm verbeteren via onze cloud-native architectuur en AI-augmented operations. In combinatie met een Unified Semantic Layer kunnen Kyligence-klanten ongekende prestaties en gelijktijdigheid verwachten tegen zo laag mogelijke kosten. Onze investeerders begrijpen dat onze toewijding aan dit soort innovatie, klantgerichtheid en kostenbeheersing voor cloudanalyse ons in de goede richting heeft gezet. 

Hongrui Jia is de CEO van SPDB International, de offshore-investeringsbank die volledig eigendom is van Shanghai Pudong Development Bank Co., Ltd. en de hoofdinvesteerder in deze ronde. Hij zei: “Kyligence, een van de zakenpartners van SPD Bank, is een toonaangevend data-intelligencebedrijf op het gebied van big data. Als de maker van Apache Kylin heeft Kyligence een grote wereldwijde invloed gehad en blijft het platform versterken met een cloud-native ontwerp en AI-augmented operations. Met de explosieve groei van data en de brede toepassingen ervan, zijn wij van mening dat SPDB International, samen met Kyligence, de digitale servicemogelijkheden van SPD Bank kan versnellen."

Volgens Gartner zal tegen het einde van 2024 75 procent van de ondernemingen overschakelen van experimenteren naar het operationaliseren van AI, waardoor het aantal streaming data en analyse-infrastructuren 5x zal toenemen. De AI-Augmented-engine van Kyligence, vertrouwd door Global Fortune 500-bedrijven, identificeert, beheert en optimaliseert op intelligente wijze de meest waardevolle gegevens van een bedrijf, waardoor analisten en data-ingenieurs nieuwe analyseservices kunnen ontwikkelen - on-premise of in de cloud.