Aanbesteding internationale betaaldienstverleners gegund aan CM Payments

Jeroen van Glabbeek, CEO CM.com

23-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Aanbesteding internationale betaaldienstverleners gegund aan CM Payments

De aanbesteding van de Rijksoverheid voor internationale betaaldienstverleners is onlangs afgerond. Het contract voor internationale betaaldienstverleners is gegund aan CM Payments voor vier jaar en kan door variabele verlengingsoptie(s) worden verlengd tot maximaal 8 jaar.

CM.com gaat per 1 november 2021 betaaldiensten aanbieden aan ministeries en hun afdelingen die online betaalmethoden aanbieden voor het doen van betalingen aan de overheid en betalingen via een betaalautomaat (Point of Sale) in binnen- en buitenland mogelijk maken. De ministeries van Buitenlandse Zaken, Defensie en Justitie en Veiligheid en enkele overheidsinstellingen zoals de Nederlandse Onderwijsadministratie (DUO) en het Centraal Gerechtelijk Incassobureau (CJIB) zullen gebruik maken van de betaaldiensten van CM.com. In 2024 zal CM.com naar verwachting meer dan 11 miljoen transacties per jaar verwerken voor de Nederlandse overheid.

CM.com won de aanbesteding met onder meer de volgende criteria: optimale garantie van continuïteit, betrouwbaarheid en veiligheid van het betalingsverkeer, efficiëntie, innovatie en een hoog serviceniveau. CM blijft investeren in het ontwikkelen van de volgende generatie betaaloplossingen, daarom blijven we de Nederlandse overheid voorzien van relevante betaaldiensten.

In de komende maanden zullen de relevante onderdelen van het Rijk worden aangesloten op het CM netwerk, zodat het online en pinverkeer naar verwachting met ingang van 1 november 2021 via CM Payments afgehandeld zal worden.

Jeroen van Glabbeek (foto), CEO van CM.com:“Online en mobiele betaalmethoden worden niet alleen steeds meer de norm in de privésector, maar ook in de publieke sector, terwijl ook de vraag naar betaalterminals hoog blijft. Burgers hebben bijvoorbeeld een betaalautomaat nodig bij het ophalen van hun nieuwe rijbewijs of paspoort bij het stadhuis. Met onze reeks betalingsoplossingen zijn we goed gepositioneerd om klanten met zulke typische meerdere vereisten te bedienen. We zijn vereerd en verheugd dat we dit meerjarige contract als internationale Payment Service Provider voor de Nederlandse overheid hebben binnengehaald en we kijken ernaar uit om de digitale transformatie verder te versnellen. ”

Terug naar nieuws overzicht