BUX haalt tachtig miljoen dollar aan financiering op

23-04-2021 | door: Witold Kepinski

BUX haalt tachtig miljoen dollar aan financiering op

BUX kondigt aan dat het 80 miljoen dollar heeft opgehaald bij een groep vooraanstaande investeerders die zijn missie ondersteunen om de leidende neo-broker in Europa te worden. De financieringsronde werd geleid door Prosus Ventures en Tencent, met deelname van extra nieuwe investeerders ABN Amro Ventures, Citius, Optiver en Endeit Capital. Bestaande investeerders HV Capital en Velocity Capital Fintech Ventures namen ook deel aan de ronde en toonden hun toewijding om de sterke, aanhoudende groei van BUX te versnellen.

Europa's snelst groeiende neo-broker BUX, die onlangs zijn 500.000ste klant verwelkomde, zal deze investering gebruiken als extra stimulans om zijn commissievrije investeringsapp BUX Zero uit te breiden. "Jongere generaties in Europa beseffen nu dat investeren een van de weinige levensvatbare manieren is om een stabiele financiële toekomst te creëren. Met deze nieuwe financieringsronde zal BUX innovatie blijven leiden door geavanceerde functies te implementeren om de toekomst van hoe Europeanen investeren verder vorm te geven. We zijn enorm dankbaar dat we investeerders van het hoogste niveau, zoals Prosus Ventures en Tencent, aan boord hebben om ons te ondersteunen bij onze missie" zegt Yorick Naeff, de nieuwe CEO van BUX.

Beleggen op de traditionele financiële markten gaat met veel wrijving gepaard en we geloven heilig in de democratisering van de toegang tot financiële diensten voor de volgende generatie beleggers. De bestaande oplossingen zijn duur, complex en niet ontworpen voor jongere generaties, zegt Sandeep Bakshi, Head of Europe Investments bij Prosus Ventures. Hij voegde eraan toe dat BUX de volgende generatie investeringsdiensten heeft ontwikkeld die goedkoop, gemakkelijk en intuïtief zijn voor zelfs de nieuwste investeerder, terwijl ze het volledige spectrum van investeringsopties bestrijken, inclusief cryptocurrencies. Ze hebben al een indrukwekkende groei doorgemaakt en zijn de best gepositioneerde neo-broker in Europa en daarbuiten.

"We zijn verheugd om BUX te steunen, aangezien zij de leidende neo-broker in Europa zijn en een platform hebben kunnen bouwen dat duurzaam en schaalbaar is. BUX is de enige neo-broker in Europa die nul-commissie-investeringen aanbiedt zonder afhankelijk te zijn van smeergeld of betalingen voor de orderstroom. Dit zorgt ervoor dat zijn belangen volledig in lijn zijn met zijn klanten. We zullen BUX ondersteunen bij het streven naar consistente groei voor de komende jaren", aldus Alex Leung, assistent GM bij Tencent, Strategic Development.

Royal Park Partners trad tijdens de transactie op als exclusief financieel adviseur van BUX en haar aandeelhouders.

De vraag naar BUX Zero schiet omhoog

Alleen al in de afgelopen drie maanden heeft BUX Zero het beheerd vermogen meer dan verdubbeld. Bovendien is het aantal actieve gebruikers het hele jaar verzesvoudigd. Met rentetarieven op een historisch dieptepunt en worstelende pensioenstelsels, groeit de behoefte om te gaan beleggen, vooral onder de jongere generaties. Na het succesvol lanceren van BUX Zero in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en België in het afgelopen jaar, zal Europa's snelst groeiende neo-broker zijn internationale expansie in 2021 voortzetten en zijn leiderspositie verstevigen.

Yorick Naeff aangesteld als CEO om BUX naar een hoger niveau te tillen

Parallel aan de financieringsronde zal oprichter en CEO Nick Bortot het roer van het bedrijf overdragen aan zijn huidige COO Yorick Naeff. Nick blijft als lid van de non-executive board betrokken bij BUX.

Terug naar nieuws overzicht