Startupbootcamp Lanceert Digitale Accelerator Voor One Single Hub

22-04-2021 | door: Witold Kepinski

Startupbootcamp Lanceert Digitale Accelerator Voor One Single Hub

Startupbootcamp gaat diens digitale platform Accelerator Squared beschikbaar maken voor alle startups en scale-ups in Nederland. Voor dit project heeft Startupbootcamp subsidie toegekend gekregen van de One Single Hub-regeling. Door One Single Hub worden regionale krachten gebundeld en start-ups en scale-ups op een effectieve en efficiënte manier ondersteund.

Met Accelerator Squared helpt Startupbootcamp Nederlandse startups en scale-ups in elke ontwikkelingsfase van het bedrijf: van opstarten en opschalen tot eventuele verkoop. Zo krijgen ze toegang tot kennis, kapitaal, talent, samenwerkingspartners en markten. Ook kunnen internationale ecosystemen hierdoor gemakkelijker aansluiting vinden bij de Nederlandse startup en scale-up gemeenschap. Doordat het platform volledig digitaal is, kan het ondanks de Covid 19-situatie snel worden gelanceerd.

Het kabinet streeft naar een top-5 positie in de wereld voor het Nederlandse startup en scale-up ecosysteem. Hiervoor is het One Single Hub-programma gecreëerd. Door bewezen succesvolle regionale programma’s te faciliteren landelijk uit te rollen bundelen, krijgen zij een landelijk effect en worden de concurrentie- en innovatiepositie van Nederland versterkt. Nederlandse startup en Scaleups kunnen dan gemakkelijk gebruik maken van een breder scala aan diensten.

Patrick de Zeeuw, mede-oprichter en CEO van Startupbootcamp: “Startups en scale-ups worden lokaal opgericht. Maar om succesvol te zijn, moeten ze toegang hebben tot internationale en gekwalificeerde investeerders, mentors en netwerken. Met Accelerator Squared kunnen we lokale ecosystemen wereldwijde kansen geven die ze op eigen kracht moeilijk bereiken. Nederland kan het eerste land zijn dat op grote schaal een Single Hub voor elkaar krijgt. We zijn trots om hieraan bij te kunnen dragen.”

Accelerator Squared is in de afgelopen 24 maanden ontwikkeld als een interne startup binnen Startupbootcamp, waarmee een volledig digitale acceleratorprogramma is gecreëerd. De komende twee jaar zal het platform landelijk worden uitgerold. Het doel is om zo veel mogelijk samenwerkingen met regionale organisaties te realiseren om inhoud te geven aan de One Single Hub.

Terug naar nieuws overzicht