Microsoft lanceert Bersama Malaysia initiatief

21-04-2021 | door: Witold Kepinski

Microsoft lanceert Bersama Malaysia initiatief

Microsoft is gestart met het "Bersama Malaysia" ( Together with Malaysia) initiatief, dat een aanzienlijk engagement markeert om de inclusieve digitale economie van Maleisië te versterken en de digitale transformatie van het land in de private en publieke sector te bevorderen. Hierbij investeert Microsoft komende tijd zo'n 1 miljard dollar.

Als onderdeel van het plan zal Microsoft zijn eerste datacenterregio in het land vestigen om lokaal vertrouwde cloudservices te leveren, met gegevensbeveiliging, privacy en de mogelijkheid om gegevens in het land op te slaan.

Microsoft kondigde ook plannen aan om tegen het einde van 2023 nog eens 1 miljoen Maleisiërs te trainen om economische kansen te creëren voor mensen en bedrijven in het digitale tijdperk. Ten slotte zal Microsoft helpen bij het vormen van de MyDigital Alliance Leadership Council om samen te werken aan cloud-first en digital-native beleidsaanbevelingen.

De aankondiging van vandaag vormt een belangrijke mijlpaal in de 28-jarige geschiedenis van Microsoft in het land en ondersteunt de MyDigital-doelstellingen van de regering van Maleisië om van het land een regionale leider in de digitale economie te maken. Volgens IDC's onderzoek zal de investering van Microsoft in Maleisië de komende vier jaar helpen om tot 4,6 miljard dollaraan nieuwe inkomsten te genereren voor het nationale ecosysteem van lokale partners en cloudconsumerende klanten. Bovendien schat het onderzoek dat Microsoft, zijn partners en cloudgebruikende klanten samen meer dan 19.000 nieuwe directe en indirecte banen zullen bijdragen.

Lees meer op de website van Microsoft.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud