Atos doet meer omzet met Digital, Cloud, Security & Decarbonization

Elie Girard, CEO Atos

20-04-2021 | door: Witold Kepinski

Atos doet meer omzet met Digital, Cloud, Security & Decarbonization

Atos heeft in het eerste kwartaal een stabiele omzet geboekt van 2,692 miljard euro. Iets meer dan de helft van de omzet komt uit Digital, Cloud, Security & Decarbonization diensten. Verder is er een aanhoudende sterke groei in cyberbeveiliging en big data. Verder heeft Atos voor een onbekend bedrag drie overnames gedaan. Dat zijn het Britse Ipsotek, het Duitse Cryptovision en het Canadese Processia.

Elie Girard (foto), CEO van Atos, zegt over de kwartaalcijfers: “Na een recordjaar in 2020 bleef de commerciële dynamiek solide in het eerste kwartaal van het jaar met een book-to-bill ratio van 96% en een pijplijn van aanbiedingen + 14% boven een jaar. geleden. Terwijl de omzet van de Groep in het laatste kwartaal daalde als gevolg van de impact van Covid, -1,9% gedaald tegen constante wisselkoersen in vergelijking met het voorgaande jaar, heeft ons bedrijfsprofiel vooruitgang geboekt in de richting van Digital, Cloud, Security en Decarbonization met nu 51% van de Groep. omzet behaald in die strategische segmenten.

Deze herpositionering van het bedrijf is het resultaat van, ten eerste, onze Spring-transformatie en ten tweede, ons programma van aanvullende acquisities. In die geest ben ik verheugd om vandaag drie nieuwe acquisities aan te kondigen op het gebied van Digital Manufacturing en Product Lifecycle Management (PLM), Cryptografie en Cybersecurity en Edge en Computer Vision. Om de verandering van onze bedrijfsmix te versnellen, zal de Groep een derde dimensie activeren en een strategische portefeuillebeoordeling van niet-kernactiva initiëren.

We bevestigen de doelstellingen voor het volledige jaar 2021, gepubliceerd op 18 februari. Verder heeft de Groep besloten om belangrijke stappen van interne transformatie te ondernemen, gericht op het verrijken van de digitale competenties en het menselijk kapitaal van het bedrijf, het versterken van de verantwoordingsplicht en het implementeren van culturele veranderingen in volledige consistentie met onze “raison d'être”. Ik ben al mijn Atos-collega's dankbaar dat ze met zoveel energie en enthousiasme aan deze transformatiereis zijn begonnen.”

Terug naar nieuws overzicht
Security