TIE Kinetix helpt Ministerie van BZK met e-procurement

20-04-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

TIE Kinetix helpt Ministerie van BZK met e-procurement

TIE Kinetix heeft aangekondigd dat zij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) zal ondersteunen om alle Nederlandse ministeries en hun leveranciers te voorzien van een compleet nieuw, geavanceerd leveranciersportaal voor e-procurement. In samenwerking met NLeyes, een strategische partner op het gebied van e-procurement en e-delivery, zal TIE Kinetix een gebruiksvriendelijk leveranciersportaal leveren waarmee procure-to-pay automatisering mogelijk wordt gemaakt voor alle leveranciers. Het nieuwe portaal is gebaseerd op TIE Kinetix’s FLOW Partner Automation platform en zal het huidige DigiInkoop platform (dat in gebruik is door de ministeries en hun 15.000 leveranciers) volledig vervangen

"We zijn verheugd om het Ministerie van BZK de komende jaren te ondersteunen met het realiseren van een 100% digitale supply chain bij alle Nederlandse ministeries," zegt Jan Sundelin, CEO, TIE Kinetix. "We zien dat steeds meer overheidsorganisaties op zoek zijn naar manieren om hun volledige procure-to-pay processen te automatiseren maar dat de huidige oplossing niet toereikend is. Wij kunnen met trots zeggen dat men met het FLOW platform niet meer tegen zulke beperkingen aan zal lopen.”

Het FLOW platform wordt continu geoptimaliseerd en doorontwikkeld om te voorzien in de snel veranderende behoeften van de TIE Kinetix klanten. Door de flexibele opzet en eenvoudige gebruikerservaring is het de ideale oplossing voor procure-to-pay projecten van alle formaten. Deze functionaliteiten zullen ook direct een bijdrage leveren aan de adoptie van e-procurement voor alle ministeries en dat snel meer leveranciers zich aansluiten. Dit zal de ministeries in staat stellen de enorme voordelen van digitalisering volledig te benutten, van procesautomatisering en lagere kosten tot kortere betalingscycli en een lagere CO2-voetafdruk.

"Het is ons doel om alle Nederlandse ministeries en hun leveranciers te voorzien van een toegankelijk en gebruiksvriendelijk leveranciersportaal voor e-procurement," zegt Erwin Wulterkens, Senior Managing Partner, NLeyes. "Overheidsinstanties hebben veel baat bij een end-to-end oplossing die hun procure-to-pay automatisering naar een hoger niveau tilt."

Met bewezen succes in talloze e-facturatie implementatieprojecten voor zowel lokale als internationale overheden, heeft TIE Kinetix zijn stempel gezet op de business-to-government (B2G) sector. Nu overheidsinstanties blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor digitalisering, leidt het flexibele FLOW Partner Automation-platform de weg. Bovendien stelt het project met het Ministerie van BZK het bedrijf in staat om e-facturatie met leveranciers verder te stimuleren door het voor de leveranciers makkelijker te maken een eigen oplossing te implementeren na hun aansluiting op het e-procurementportaal.

Terug naar nieuws overzicht