Zoom investeert honderd miljoen dollar in ontwikkelaars Zoom Apps

20-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Zoom investeert honderd miljoen dollar in ontwikkelaars Zoom Apps

Zoom Video Communications richt een nieuw fonds op: het Zoom Apps Fund. Met dit fonds ter waarde van $100 miljoen wil Zoom de groei stimuleren van Zoom's ecosysteem van Zoom Apps, integraties, het ontwikkelaarsplatform en hardware.

Bedrijven in het portfolio kunnen initiële investeringen van $250.000 tot $2,5 miljoen ontvangen voor de ontwikkeling van oplossingen waarmee Zoom-klanten beter kunnen vergaderen, communiceren en samenwerken. Zoom Apps zijn applicaties die direct in het Zoom-platform integreren en de productiviteit en de gebruikerservaring van Zoom-klanten verbeteren. De applicaties zijn aangekondigd op Zoomtopia 2020.

"Bijna tien jaar geleden, in 2011, heb ik Zoom opgericht. Zonder de steun van vroege investeerders zou Zoom niet zijn wat het nu is," zegt Eric S. Yuan, CEO en oprichter van Zoom. "Ik heb het afgelopen jaar geleerd dat we vergaderingen productief en leuk moeten houden. Ik hoop dat het Zoom Apps Fund onze klanten zal helpen om nog prettiger samen te komen en samen te werken, en dat het tegelijkertijd ondernemers helpt om nieuwe ondernemingen op te bouwen terwijl ons platform zich verder ontwikkelt."

In een blogpost geeft Colin Born, Head of Corporate Development bij Zoom, meer informatie beschikbaar over het nieuwe fonds.

Terug naar nieuws overzicht