Kees Henniphof en Sjoerd Göddeke aangesteld als CMO en CSO bij Teamleader

19-04-2021

Kees Henniphof en Sjoerd Göddeke aangesteld als CMO en CSO bij Teamleader

Teamleader heeft Kees Henniphof en Sjoerd Göddeke benoemd als Chief Marketing Officer (CMO) en Chief Sales Officer (CSO). Zowel Henniphof als Göddeke hebben een lange staat van dienst binnen de IT branche en versterken vanaf heden het managementteam van het van oorsprong Belgische bedrijf. Teamleader is de nummer één aanbieder van workmanagement software voor het Belgische en Nederlandse mkb en wil dat ook voor Europa worden.

“We zijn ontzettend blij met de komst van Kees en Sjoerd om mee te ondernemen en richting te geven aan de verdere ontwikkeling van Teamleader. We zijn in hoog tempo bezig om Teamleader te laten groeien in Nederland. Daarbij hebben we de ambitie om de komende jaren de nummer één in workmanagement software voor het Europese mkb te worden”, zegt Jeroen De Wit, CEO van Teamleader. “Mensen met het track record van Kees en Sjoerd kunnen we daar bijzonder goed bij gebruiken.”

Kees Henniphof (46) heeft ruime ervaring opgedaan als marketing directeur bij bedrijven als Bynder, Exact en ServiceNow. Rode draad in zijn loopbaan is het bouwen, positioneren en laten groeien van merken. Henniphof ziet volop kansen om het marktaandeel van Teamleader uit te bouwen. Henniphof: “Het mkb-segment in België, Nederland en Frankrijk is enorm. Er is daarom geen gebrek aan groeipotentieel voor zowel Teamleader als voor ons Yadera-product waarmee we ons richten op grotere agencies. Teamleader staat klaar om ondernemers te helpen zich op hun business te richten. Wij houden het simpel en overzichtelijk, met oog voor de menselijke maat. Daarin hebben al 12.000 mkb-ondernemers hun vertrouwen uitgesproken, wat mij betreft slechts een fractie van deze markt.”

Sjoerd Göddeke (41) is afkomstig van Optimizely waar hij verantwoordelijk was voor de sales van continental Europe. Hoewel hij deze rol nu bij Teamleader vervult is Göddeke zeker geen onbekende binnen de van oorsprong Belgische scale-up. Van 2015 tot 2018 was hij bij Teamleader actief onder meer in de rol van country manager Nederland. “Het voelt goed om weer terug te zijn bij het bedrijf dat ik toch wel beschouw als mijn beste working experience”, zegt Göddeke. “Er heerst hier een hele positieve sfeer en cultuur waar alles draait om groei. Niet alleen in termen van omzet of marktaandeel maar vooral ook om menselijke groei en het steeds blijven innoveren in je product. Daar voel ik me goed bij.”

Terug naar nieuws overzicht