Eshgro behaalt Microsoft Advanced Specialization Windows Virtual Desktop

16-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Eshgro behaalt Microsoft Advanced Specialization Windows Virtual Desktop

Eshgro maakt bekend na het doorlopen van een audit de Microsoft Advanced Specialization Windows Virtual Desktop toegewezen te hebben gekregen. De status toont aan dat Eshgro beschikt over diepgaande kennis, uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van het inzetten, schalen en het beveiligen van de virtual desktop infrastructuur in Azure.

Wereldwijd heeft Microsoft deze status aan slechts zo’n 40 organisaties toegewezen. Om deze specialisatie te krijgen, moet je onder andere een Gold Cloud Platform competentie hebben en dien je aan te kunnen tonen dat minstens 5 werknemers specifieke Azure & Microsoft 365 certificaties bezitten. Ook onderga je als organisatie een audit, uitgevoerd door Microsoft.

Eshgro toonde in deze audit aan dat het met haar Smarter 365 platform een functioneel platform heeft gebouwd rondom Azure en Windows Virtual Desktop (WVD). Dit platform helpt klanten een WVD omgeving te activeren, in te richten en te beheren. Tijdens de audit is dit aangetoond in demo’s van de Smarter 365 Configurator, de Klant Management omgeving en de Platform Manager back-end.

Windows Virtual Desktop

Met Windows Virtual Desktop (WVD) maak je op efficiënte en vooral veilige wijze van ieder device een complete werkplek. Het gaat daarbij niet alleen om devices die door een organisatie beschikbaar gesteld en gemanaged worden, maar ook persoonlijke devices zoals iPads, laptops en Android tablets. Met de juiste security-instellingen zijn deze namelijk prima te gebruiken. Zijn de eigen devices niet beschikbaar? Dan kun je ook via een moderne webbrowser bij je werkplek komen. Ook maakt WVD het mogelijk oude kernapplicaties te gebruiken. Windows Virtual Desktop biedt de gebruiker dezelfde ervaring als een laptop of bureaublad op de bedrijfslocatie, doordat applicaties op dezelfde manier kunnen worden gebruikt.

Via een store in de Smarter 365 portal is het mogelijk Windows Virtual Desktop applicaties aan te schaffen. Op basis hiervan wordt een Windows Virtual Desktop omgeving uitgerold, waarna gebruikers direct kunnen inloggen.

"Klanten willen erop kunnen vertrouwen dat ook hun bedrijfskritische applicaties veilig ontsloten kunnen worden in de Moderne Werkplek. Ook willen ze op elk moment op elk gewenst apparaat, van laptop tot smartphone, kunnen beschikken over de volledige Microsoft 365 functionaliteit en al hun documenten, applicaties en data. Met de WVD specialization toont Eshgro aan tot de beste experts ter wereld te behoren om die wensen te kunnen realiseren", aldus Anton Loeffen, oprichter van Eshgro.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud