Redactie - 16 april 2021

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan CSU - Winnaar Koning Willem I prijs

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan CSU - Winnaar Koning Willem I prijs image

Koningin Máxima brengt op dinsdag 20 april een werkbezoek aan schoonmaakbedrijf CSU in Uden, de winnaar van de Koning Willem I prijs in de categorie Grootbedrijf. Onderdeel van de prijs is dat de Koningin als betrokken erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting een bedrijfsbezoek brengt aan de winnaars uit de 3 verschillende categorieën (Grootbedrijf, MKB en Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap). 

De Koningin krijgt op 20 april een rondleiding door het bedrijf, met onder andere aandacht voor CSU’s innovatie-initiatieven, zoals het opleiden van schoonmaakmedewerkers via virtual reality. Medewerkers van andere vestigingen zijn hierbij via een online stream aanwezig om toelichting te geven. Ook toont CSU hoe zij balans aanbrengt tussen hospitality en automatisering, om het werk van alle medewerkers en zakelijke klanten leuker, efficiënter en veiliger te maken. Daarbij krijgt Koningin Máxima een inkijkje op de toepassing van verschillende initiatieven van CSU door de medewerkers zelf. Zoals BE Clean, datagestuurde schoonmaak, en praktische duurzaamheidsoplossingen zoals de circulaire kledinglijn en het schoonhouden van bermen in Nederland. Tijdens de digitale gesprekken met medewerkers wordt ook ingegaan op de ervaringen van de schoonmaakmedewerkers tijdens deze corona-periode.

Via een online stream wordt er live verslag gedaan waardoor alle ruim 15.000 medewerkers van CSU het werkbezoek digitaal kunnen volgen.

Tijdens de prijsuitreiking op 25 november 2020 roemde Koningin Máxima CSU’s investeringen in technologische en sociale innovatie: “CSU is een onderneming die door haar wendbaarheid tijdens de COVID-19 crisis excellent ondernemerschap heeft laten zien. Een onderneming waar maatschappelijke winst net zo telt als financiële winst.”

CSU zet zich in voor de fysieke, mentale en financiële gezondheid van al zijn werknemers. Dit doet het familiebedrijf door iedereen zich welkom te laten voelen, en de organisatie zo toegankelijk mogelijk te maken. Zo is het bedrijf initiatiefnemer van de Nationale Meewerkweek, waar alle kantoormedewerkers en directie een dag of dagdeel ‘de vloer’ opgaan om te leren van de dagelijkse praktijk en dicht bij de medewerkers en klanten te staan. CSU is bovendien het eerste schoonmaakbedrijf dat werknemers visuele contracten aanbiedt. Een initiatief waarbij de vaak ingewikkelde tekst uit een contract vervangen wordt door visuals en daardoor duidelijker is voor de lezer.

John van Hoof, Voorzitter Raad van Bestuur bij CSU: “De Koning Willem I Prijs bewees voor ons dat onze focus de juiste is, en dat onze strategie werkt. Onze medewerkers vormen het belangrijkste ingrediënt van onze succesformule, dus wij willen zo goed mogelijk voor hen zorgen. Dat wij en onze medewerkers nu zelf de werkwijze aan Koningin Máxima kunnen laten zien is een eer en maakt ons trots. We hopen met de Koning Willem I prijs méér organisaties te inspireren.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Fujitsu BW en BN liggend DIL week 9 tm 12-2024