Kaspersky Endpoint Security Cloud voorzien van EDR voor mkb

16-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Kaspersky Endpoint Security Cloud voorzien van EDR voor mkb

Kaspersky Endpoint Security Cloud bevat voortaan mogelijkheden voor endpoint detection en response (EDR) speciaal voor kleine en middelgrote organisaties. Het geeft IT-beheerders inzicht in de getroffen endpoints en de kill chain, zodat ze incident parameters en hoofdoorzaken kunnen analyseren om vervolgens proactieve maatregelen kunnen nemen om de algehele bedrijfsbescherming te verbeteren.

Betrouwbare bescherming tegen cyberrisico's is essentieel voor kleine en middelgrote bedrijven om hun werk, gegevens en financiën veilig te houden. Volgens onderzoek van Kaspersky blijkt dat deze bedrijven indien zij met bedreigingen te maken hebben niet altijd zicht hebben op hun IT-omgeving. 40% van de MKB-bedrijven geeft dit als een van de grootste uitdagingen aan. Details over een aanval, getroffen gebruikers en het toegangspunt kunnen bedrijven helpen hun beveiligingspraktijken te verbeteren, naast geautomatiseerde bescherming op alle bedrijf endpoints.

Overzicht vanuit beheerconsole

Dankzij endpoint detection en response mogelijkheden die nu beschikbaar zijn in Kaspersky Endpoint Security Cloud, kunnen IT-managers aanvalspaden zien, beschikken over details van getroffen machines (OS-versies en gebruikers); geïnfecteerde bestandsnamen en hashes plus aanmaak-, wijzigings- en opstartparameters. Alle informatie wordt weergegeven in de online beheerconsole van Kaspersky Endpoint Security Cloud.

Door te weten hoe een bedreiging een endpoint binnendringt, kunnen beheerders het beveiligingsbeleid aanpassen en waar nodig aanvullende beschermingsmaatregelen nemen. Analyse kan bijvoorbeeld aan het licht brengen dat malware via een phishing-e-mail vermomd als grafisch bestand op de laptop van een werknemer is terechtgekomen. De beheerder kan vervolgens de antiphishing-instellingen bijwerken, wijzigingen aanbrengen in beveiligingsprofielen voor gebruikers, die met gevoelige informatie werken, en vaststellen dat werknemers mogelijk aanvullende training op het gebied van cyberbeveiliging nodig hebben.

Kaspersky_Endpoint Security Cloud-kill-chain-visualisatie-mediaxplain-2021-klein.png
De beheerconsole met visualisatie van de kill chain

Cybersecurity-expertise verbeteren

“Deze update biedt specifieke educatieve waarde voor kleine en middelgrote bedrijven. Het helpt IT-managers hun cybersecurity-expertise te verbeteren en elementaire onderzoeksvaardigheden te verwerven. Ze kunnen via een eenvoudige en demonstratieve tool meer te weten komen over verschillende soorten bedreigingen, en zichzelf voorbereiden op het werken met complexere beveiligingsuitdagingen en -oplossingen ”, aldus Andrey Dankevich, Senior Product Marketing Manager, B2B Product Marketing bij Kaspersky

EDR-functionaliteit is beschikbaar in de Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus-laag, in testmodus in 2021.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security