SAP vormt een strategisch partnerschap voor financiële dienstverleners

15-04-2021 | door: Witold Kepinski

SAP vormt een strategisch partnerschap voor financiële dienstverleners

SAP en investeringsmaatschappij Dediq GmbH hebben aangekondigd dat ze zijn overeengekomen om een partnerschap aan te gaan op het gebied van financiële dienstverlening. Om de snel veranderende bank- en verzekeringssector beter van dienst te kunnen zijn, zullen de twee bedrijven samen de financiële dienstenportefeuille van SAP uitbreiden met een aanzienlijke investering in nieuwe oplossingen. Deze oplossingen zullen gebaseerd zijn op SAP-software en worden geïntegreerd in het totale portfolio en productroadmap van SAP.

In afwachting van goedkeuring door de regelgevende instanties zullen SAP en Dediq een speciale Financial Services Industry (FSI) -eenheid vormen, die gezamenlijk eigendom zal zijn van de twee bedrijven. Zowel SAP als Dediq zullen de FSI-eenheid voorzien van de financiering, technologie en ontwikkelingsexpertise, evenals een breed ecosysteem van partners die nodig zijn om het snel te vestigen als een belangrijke kracht in de FSI IT-markt. De investering van Dediq in de unit zal meer dan 500 miljoen euro bedragen.

"Door samen te werken met Dediq, zullen we onze ondersteuning voor de digitale transformatie van klanten in de financiële dienstverlening aanzienlijk vergroten en in een versneld tempo innovatieve cloudoplossingen leveren die hen helpen hun bedrijf holistisch te transformeren", aldus Christian Klein, CEO van SAP SE. "Financiële dienstverlening is een sleutelsector voor SAP, en vandaag herhalen we niet alleen onze toewijding aan deze markt, maar versterken we deze ook."

Bankieren

SAP heeft een lange geschiedenis van succes op de FSI-markt. Meer dan 80% van de top 1.000 banken en verzekeraars zijn SAP-klanten. De nieuwe FSI-eenheid zal zich volledig richten op versnelde innovatie op het gebied van kernbankieren, kernverzekeringen en FSI-specifieke financieringsoplossingen om te voldoen aan de behoeften aan digitale innovatie en kostenefficiëntie van klanten in de financiële dienstverlening.

"De FSI-markt biedt een enorme kans voor ons", zegt Luka Mucic, lid van de Raad van Bestuur, SAP SE. “Om dit potentieel te benutten, zullen we onze unieke mogelijkheid gebruiken om enterprise-grade oplossingen te bieden. Gezamenlijk zullen we onze bestaande FSI-portefeuille uitbreiden om bank- en verzekeringsprocessen van begin tot eind te dekken. Het helpen van onze klanten om flexibeler te worden door middel van digitale bedrijfsinnovatie en cloudtechnologie zal centraal staan in onze nieuwe FSI-eenheid. De nieuwe eenheid zal zeer flexibel en klantgericht zijn en volledig autonoom zijn om zijn strategische richting te bepalen. Tegelijkertijd wordt het een sterk lid van de SAP-familie. Klanten zullen profiteren van de toonaangevende technologie van SAP en de flexibiliteit en focus van de FSI-eenheid op hun specifieke behoeften. "

Business Technology

Als onderdeel van zijn industriële cloudportfoliostrategie om zijn 25 industrieën grondig te bedienen met op maat gemaakte oplossingen, heeft SAP een aantal partnerschappen gesmeed. Deze laatste met Dediq markeert een nieuwe mijlpaal in de implementatie van deze strategie. SAP-klanten kunnen dezelfde hoogwaardige betrokkenheid verwachten, met nieuwe mogelijkheden die nu mogelijk worden gemaakt door de nieuwe FSI-eenheid. De nieuwe oplossingen dekken de volledige cyclus van bank- en verzekeringsactiviteiten en helpen bij het voldoen aan wettelijke vereisten. Ze zijn gebaseerd op geïntegreerde gegevens en bieden de mogelijkheid om FSI-processen te verplaatsen naar het SAP Business Technology Platform in de cloud. Kredietoplossingen voor banken omvatten bijvoorbeeld alle fasen, van initiëring en kredietrisicobeoordeling tot herfinanciering en bankbeheer, waarbij alle gerelateerde gegevens op één plaats worden bewaard.

"We geloven sterk in de strategie van de nieuwe FSI-eenheid", zegt Matthias Tomann, Managing Partner, Dediq. “We zien de toekomst van FSI-softwareoplossingen in de cloud. Het platform van SAP heeft een ongeëvenaard potentieel als het gaat om het ondersteunen van de kernactiviteiten van grootschalige bedrijven zoals banken en verzekeraars, evenals nieuwe opkomende ecosystemen. Het is erg spannend voor ons om deze visie te realiseren in de financiële dienstverlening."

HANA

SAP zal SAP-oplossingen voor bedrijfsinformatiebeheer en line-of-business-oplossingen blijven verkopen en ondersteunen en SAP-klanten blijven SAP-klanten. De nieuwe FSI-eenheid zal haar investeringen concentreren op kerngebieden van FSI, zoals commerciële kredietverlening, retailbankieren, kernverzekeringen en verzekeringsfinanciering en bankbeheer. De nieuwe oplossingen zullen worden gebouwd als onderdeel van SAP's cloudoplossingen voor de industrie, gebaseerd op SAP-technologieën en -toepassingen zoals SAP HANA, SAP S / 4HANA, SAP Business Technology Platform en andere.

“De huidige financiële dienstverlening staat voor de uitdaging om flexibiliteit en innovatie in evenwicht te brengen met risico, veerkracht en schaalgrootte. Met deze aankondiging speelt SAP in op de behoeften van zijn klanten om de innovatiesnelheid te verbeteren en tegelijkertijd bedrijfskritische en bedrijfskritische producten en diensten aan de industrie te blijven leveren ”, aldus Jerry Silva, vice-president van IDC Financial Insights.

In afwachting van de goedkeuring van de antitrustwetgeving, zal de nieuwe FSI-eenheid naar verwachting in de tweede helft van 2021 operationeel zijn. Overeenkomstige voorbereidingen zullen in de komende weken van start gaan.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud