Centralpoint wordt onderdeel van Dustin Group

Luuk Slaats, CEO Centralpoint

13-04-2021 | door: Witold Kepinski

Centralpoint wordt onderdeel van Dustin Group

Centralpoint wordt voor 425 miljoen euro overgenomen door Dustin Group AB (Dustin), een grote speler in Scandinavië. Deze overname creëert een sterke Europese leider in het snel veranderende IT-landschap zo melden betrokken partijen. Dustin heeft een leidende positie in het Scandinavische IT-landschap en staat genoteerd op Nasdaq Stockholm. In 2018 betrad het Zweedse bedrijf de Nederlandse markt door de Vincere Group over te nemen, een specialist in managed services en IT-oplossingen. Met de overname van Centralpoint verstevigt Dustin haar positie in de Benelux en ontstaat er een groep met een omzet van circa twee miljard euro.

In de afgelopen jaren heeft Centralpoint met succes haar groeistrategie uitgevoerd en is het uitgegroeid tot de leidende en grootste IT-value added reseller in de Benelux zo meldt het bedrijf. Door zich aan te sluiten bij Dustin, begint de volgende fase in deze reis. De overname door Dustin biedt een mooie kans voor Centralpoint: de twee bedrijven vullen elkaar perfect aan en zijn samen klaar om de komende jaren verder te bouwen aan hun leidende positie in de Benelux zo melden betrokken partijen.

Services

De teams van Centralpoint en Dustin gaan samen werken aan het uitgroeien tot de meest relevante IT-partner van de Benelux. Het uiteindelijke doel: elke organisatie in de Benelux van A tot Z adviseren en ondersteunen bij het realiseren van hun IT-doelstellingen. In het snel veranderende IT-landschap wil de groep verder doorpakken om zowel de bestaande IT-vraagstukken alsook de complete services uitdaging bij klanten te faciliteren.

ACM

Afronding van de overname is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van de concentratiemelding aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Luuk Slaats, CEO Centralpoint: "Ik ben er trots op dat ik als CEO betrokken ben geweest bij Centralpoint vanaf het moment dat de organisatie werd gevormd in 2017 en op het geweldige bedrijf dat we hebben opgebouwd. Door het harde werk van onze uitzonderlijke medewerkers hebben we onze positie als leidende value added IT-reseller in de Benelux verstevigd. In Dustin hebben we een sterke volgende eigenaar gevonden, een die de ambitie heeft om het aanbod aan onze klanten verder uit te breiden en de groei in de Benelux te versnellen: organisch en door middel van acquisities. De twee bedrijven vullen elkaar perfect aan en samen zijn we klaar om verder te bouwen aan onze leidende positie. Ik ben verheugd om met Centralpoint de volgende groeifase in te gaan."

Thomas Ekman, President/CEO Dustin: “Met Centralpoint worden we de leidende IT-partner in de Benelux en bouwen we voort op onze strategie om hardware- en softwareverkoop te combineren met een aantrekkelijk serviceaanbod om zo complete IT-oplossingen te kunnen aanbieden. We zien grote kansen in het voortbouwen op de sterke positie van Centralpoint bij enterpriseorganisaties en grote publieke instellingen, gecombineerd met ons huidige portfolio voor kleine en middelgrote bedrijven en daarmee in het uitbreiden van onze online verkopen.”

Terug naar nieuws overzicht