Nasuni omarmt door Google Cloud

Nasuni omarmt door Google Cloud

Nasuni omarmt door Google Cloud

15-04-2021 | door: Hans Steeman

Nasuni omarmt door Google Cloud

Dankzij de Amerikaanse start-up Nasuni uit Boston, breidt Google Cloud zijn opslagaanbod uit door een solide alternatief te bieden voor het delen en back-uppen van bestanden in NAS-mode. We spraken hierover recent met de Nasuni CTO en mede-oprichter Andres Rodriguez, zijn dynamiek speelde een grote rol in deze keuze voor een strategisch partnerschap met Google Cloud. Met het toevoegen van deze aanbieder aan het portfolio is Nasuni’s UniFS-oplossing nu bij alle grote cloudproviders (Amazon AWS en Microsoft Azure ondersteunden het al) beschikbaar.

Nu Google ook Nasuni's UniFS-opslagsysteem op zijn Market Place gaat aanbieden, vormt dat een belangrijke aanvulling op de oplossingen die Google zijn klanten al biedt: Google Cloud Persistent Disk voor blokopslag, Google Cloud Storage op basis van objecttechnologie om grote hoeveelheden op te slaan van data, Google Cloud Filestore voor applicaties die in bestandsmodus (NFS) werken en tot slot, op instapniveau, Google Drive voor kleine bedrijven en consumenten.

Met dit partnerschap stelt Nasuni zijn klanten in staat om zijn on-site opslagoplossing te gebruiken en, indien nodig, de objectresources van Google Cloud te selekteren. Zij behoren tot de goedkoopste oplossingen in de markt. Het resultaat voor de gebruiker is evident: lokaal hoge prestaties voor primaire opslag, gecombineerd met back-up, noodherstel, synchronisatie op meerdere locaties en cloud gebaseerde cachemogelijkheden voor secundaire opslag.

De klanten van de start-up zullen ook profiteren van eenvoudig toegang tot Google-services, zoals de hulpmiddelen voor gegevensanalyse en kunstmatige intelligentie, om hun gegevens beter te benutten.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht

Tags

data, Storage