Dusk Network kondigt beurs aan voor blockchain developers

13-04-2021 | door: Redactie

Dusk Network kondigt beurs aan voor blockchain developers

Op de eerste editie van het jaarlijkse DuskCon, kondigt Dusk Network haar multi-miljoenen dollar Grants Program aan. De beurs vertegenwoordigt een waarde van 5 miljoen dollar, en is bedoeld om het blockchain ecosysteem vooruit te stuwen door het beste talent uit de industrie aan te trekken.

Dusk Network is een marktleider voor privacy-technologie op de blockchain en een specialist op het gebied van zogeheten ‘zero-knowledge cryptografie’. Met het subsidieprogramma beoogt Dusk extra talent aantrekken om hun positie in de markt verder te versterken. Het verstrekken van beurzen voor onderzoek en ontwikkeling is geen primeur in de blockchain sector: een welbekend succesverhaal betreft een bedrijf genaamd MetaMask. Hun internettool begon met een subsidie van $30k, en is vervolgens uitgegroeid naar miljoenen gebruikers en inkomsten in slechts een paar jaar tijd. Dusk Network is het eerste blockchain bedrijf in Nederland dat een beurs van deze omvang uitgeeft.

Het programma financiert naar schatting meer dan 35.000 uur werk in het Dusk ecosysteem middels 100 kleinere initiatieven, of tot wel 20 grotere projecten. Het stimuleert getalenteerde developers om financiële applicaties te bouwen die bijdragen aan een verbeterd financieel ecosysteem.

Het Dusk Grants Program dient drie doelen:

Het tijdig stimuleren van blockchain tooling op de blockchain
Het subsidiëren van nieuwe onderzoeken voor een verbeterde toekomstbestendigheid
De ontwikkeling van (financiële) applicaties subsidiëren die gebouwd worden op Dusk Network
Het bedrijf zal in de komende weken de aanvraagprocedure en verdere details delen, de eerste aanvraagronde start op 1 juni 2021.

"De afgelopen jaren hebben we ontdekt dat het een hele uitdaging kan zijn om als individueel talent een subsidie aan te vragen. Nationale en Europese fondsen zijn op zoek naar grootschalige consortia, terwijl er juist zoveel talent nodig is voor technologiebedrijven om zelf te groeien. Op deze manier dragen wij ook ons steentje bij aan een innovatieve toekomst in FinTech en COVID hersel" aldus Pascal Putman, Commercieel Directeur.

DuskCon werd oorspronkelijk bedacht om de End-2-End Release Candidate te vieren, die kan worden bezien als een 'pre-beta' lancering. Het is de technische mijlpaal waar het bedrijf bijna 3 jaar naartoe heeft gewerkt. In de komende maanden zullen meerdere functies worden uitgerold voor beta testen, gevolgd door de volwaardige netwerk release waar de verschillende financiële producten en diensten op gelanceerd worden.

Terug naar nieuws overzicht
Security