Proact neemt Conoa over

13-04-2021 | door: Witold Kepinski

Proact neemt Conoa over

De Europese IT-dienstverlener Proact neemt het Zweedse IT-bedrijf Conoa AB over, een specialist in de volgende generatie IT-infrastructuur die moderne applicatie-ontwikkeling voor zijn klanten mogelijk maakt. De overname versterkt de portefeuille, expertise en diensten van Proact op het gebied van hybride cloud- en datacenteroplossingen op de Zweedse en Europese markten.

Overnames zijn een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Proact met de ambitie om het aanbod te verbreden en haar aanwezigheid in de belangrijkste markten van het bedrijf uit te breiden. Het tempo van innovatie bij de klanten van het bedrijf stimuleert een duidelijke vraag naar nieuwe soorten IT-infrastructuuroplossingen die de ontwikkeling van zogenaamde cloud-native applicaties vereenvoudigen en stroomlijnen. Door de overname van Conoa versterkt Proact zijn aanbod en expertise in moderne platforms zoals Kubernetes en containertechnologieën.

Jonas Hasselberg, President en CEO van Proact IT Group AB merkt op: “Conoa heeft, net als Proact, een sterke focus op het helpen van onze klanten bij het creëren van bedrijfswaarde en groei voor haar klanten door middel van slimme IT-oplossingen. Onze nieuwe collega's van Conoa beschikken over competentie en expertise die ons in staat stellen om ons portfolio en onze positie als specialist in IT-oplossingen van de volgende generatie te blijven verbreden. De overname zal ook een snellere ontwikkeling van nieuwe soorten eigen clouddiensten voor onze klanten mogelijk maken. Met deze kansen zijn we dan ook erg blij het Conoa-team te verwelkomen bij Proact.”

Terug naar nieuws overzicht