Equinix breidt datacenter aanbod uit in Amsterdam

Michiel Eielts, Managing Director Equinix Nederland

10-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Equinix breidt datacenter aanbod uit in Amsterdam

De derde fase van de uitbreiding van Equinix' AM7 International Business Exchange in Amsterdam is voltooid. De investering van 63 miljoen dollar verhoogt de capaciteit om de verdere digitalisering van lokale en internationale klanten te ondersteunen. Tot nu toe heeft Equinix meer dan 1 miljard dollar geïnvesteerd in zijn datacenters in Amsterdam.

Equinix blijft investeren in Nederland om de technologische ontwikkelingen in verschillende sectoren te ondersteunen, waaronder de financiële dienstverlening, gezondheidszorg, productie, content- & digitale mediasector, en de publieke sector. Het genereren en analyseren van data in deze sectoren neemt snel toe, waardoor de behoefte aan het verminderen van complexiteit ook groeit. Een traditionele netwerkarchitectuur volstaat hiervoor niet langer; organisaties hebben uitgebreide digitale architecturen nodig om efficiëntere toegang te krijgen tot data en deze eenvoudiger op te slaan, uit te wisselen en te analyseren.

1.420 extra cabinets toegevoegd

De voltooiing van fase drie van AM7 voegt meer dan 4.125 vierkante meter en 1.420 cabinets toe aan de bestaande site, waardoor de totale capaciteit op 11.600 vierkante meter neerkomt. AM7 is gebouwd volgens de wereldwijd gestelde milieunormen en behoort tot een van de meest energie-efficiënte datacenters ter wereld, meldt Equinix. Het datacenter is zo ontworpen dat optimaal gebruik wordt gemaakt van de plaatselijke milieuomstandigheden en biedt daarnaast zogenaamde ‘co-benefits’ aan de lokale Amsterdamse gemeenschap. Milieu-initiatieven op de locatie zijn onder meer de overdracht van restwarmte naar het front of house-kantoor van de derde fase van AM7 en het gebruik van hybride droge koelers voor energie- en waterefficiënte koeling. Daarnaast worden er voorbereidingen getroffen om restwarmte aan te sluiten op een laagtemperatuur warmtenet voor verwarming van woningen en bedrijven in Amsterdam Zuidoost.

Michiel Eielts (foto), Managing Director, Nederland, Equinix: "Het belang van digitalisering is voor iedereen duidelijk geworden, zeker tijdens de COVID-19-crisis. Nederland omarmt digitalisering en interconnectie, nu de directe uitwisseling van gegevens tussen organisaties steeds belangrijker is geworden. Amsterdam is een van de meest cloud-dichte steden van Europa met een hoge connectiviteit, die verbindingen biedt met lage latency naar de rest van de wereld. AM7 is een ultramodern datacenter en ligt op een belangrijke locatie in Europa. Hiermee kunnen we netwerken, cloud- en serviceproviders ondersteunen, op een duurzame en energie-efficiënte manier – dat vinden we heel belangrijk. Rijke connectiviteit is het fundament van succesvolle bedrijfsecosystemen, waarmee ecosysteempartners zich kunnen ontwikkelen en groeien, terwijl ze elkaar ook versterken. AM7 vormt de kern van de Equinix Southeast-campus, dat een belangrijk knooppunt vormt in de internationale digitale infrastructuur die bedrijven vandaag de dag nodig hebben."

Eugene Bergen Henegouwen, President, EMEA, Equinix: "We zijn blij om de voltooiing van deze nieuwste uitbreiding in Amsterdam aan te kunnen kondigen. Met deze investering kunnen we nog meer klanten bedienen en hen ondersteunen met sterk onderling verbonden ecosystemen op Platform Equinix. De uitbreiding van AM7, op een strategische hublocatie, moet Nederlandse organisaties ondersteunen bij hun digitale transformatie en hen verder helpen in de wereldwijde digitale economie in deze uitdagende tijden."

Stijn Grove, Managing Director, Dutch Datacenter Association: "Het is de afgelopen periode nog duidelijker geworden dat datacenters een onmisbare schakel zijn in onze digitaal transformerende economie en samenleving. Amsterdam heeft een cruciale rol te spelen als een belangrijk digitaal knooppunt en de toegangspoort tot Europa. AM7 biedt nieuwe mogelijkheden voor de uitbreiding van digitale ecosystemen en laat ook zien dat Equinix zich inzet om hun datacenters zo duurzaam mogelijk in te richten."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters