Lancering pleegzorg.nl: community speciaal voor pleegouders

06-04-2021 | door: Redactie

Lancering pleegzorg.nl: community speciaal voor pleegouders

Jeugdzorg Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen (NVP) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), in samenwerking met digital partner Hoppinger, lanceren vandaag het online platform pleegzorg.nl. Het platform is een digitale leer- en ontmoetingsplek voor pleegouders.

Pleegouders versterken in hun rol

Een klein jaar geleden werd Hoppinger na een uitgebreid Europees aanbestedingstraject geselecteerd als partner om het platform pleegzorg.nl te bouwen. Op 25 maart gaat het nieuwe platform live. Pleegzorg.nl versterkt pleegouders in hun rol en laat geïnteresseerden kennismaken met pleegzorg. Ook ondersteunt pleegzorg.nl professionals in hun werk met kennis en verwijzingen. Pleegouders vinden er actuele informatie en een groeiend leeraanbod. In een besloten omgeving kunnen zij op een laagdrempelige manier in gesprek gaan met andere pleegouders en hun ervaringen delen.

E-learning over pleegouderschap

Het aanbieden van trainingen in de vorm van e-learning is een belangrijke component van het platform om de achterliggende ambities te realiseren. Gebruikers met een account krijgen op basis van hun profiel en aangegeven interesses aanbevelingen voor passende trainingen. Ook is de e-learningfunctionaliteit verweven door het gehele platform. Zo kun je in de bibliotheek, die vrij toegankelijk is zonder login, korte quizjes doen over het pleegouderschap.

Maatschappelijke impact

Marijn Bom, oprichter van Hoppinger en actief betrokken bij het project, stelt: “We zijn enorm trots om onderdeel te zijn van een initiatief met zo’n grote maatschappelijke impact. Het platform zet pleegouders in hun kracht en helpt bij het werven van nieuwe pleegouders. Doordat we de pijlers van het platform ook inzetten bij soortgelijke organisaties waarmee we als digital partner werken, kunnen we de doorontwikkeling versnellen en steeds meer waarde voor de gebruikers creëren.”

Terug naar nieuws overzicht