Witold Kepinski - 02 april 2021

ICT Group koopt Profit Consulting Eindoven & Apeldoorn en Strypes Nederland

ICT Group koopt Profit Consulting Eindoven & Apeldoorn en Strypes Nederland image

ICT Group (ICT) kondigt de overname aan van 100% van de aandelen van Profit Consulting Eindhoven BV en Profit Consulting Apeldoorn BV (gezamenlijk 'Profit' genoemd) evenals de overname van 100% van de aandelen van Strypes Nederland BV (' Strypes '). De acquisities zijn in lijn met de groeistrategie van ICT, die erop gericht is een leidende Europese leverancier van technologieoplossingen te zijn in gedefinieerde markten.

Profit is een dienstverlener in technische automatisering die werd opgericht in 1998. Het ontwerpt, ontwikkelt en implementeert complexe softwareoplossingen voor high-end technische omgevingen in een breed scala van industrieën: gezondheidszorg, automotive, halfgeleider-, luchtvaart- en ruimtevaartindustrie en overheid. De overname van Profit vergroot de schaal van ICT en het marktaandeel in de technische automatiseringsbranche. Profit heeft ongeveer 30 fte in dienst en behaalde in 2020 een omzet van € 3,9 miljoen.

Strypes is een dienstverlener op het gebied van technische en industriële automatisering. Het bedrijf is voornamelijk actief in de markt voor transport en infrastructuur en is ook actief in de markten Life Sciences, High Tech, Industry en Utilities. Met de overname van Strypes verstevigt ICT haar positie in de Infrastructuurmarkt in Nederland qua schaalgrootte, producten en aanvullende expertise. Strypes heeft een dochteronderneming in Portugal, Strypes Technical Software Unipessoal LDA Portugal, die ICT voorziet van een nieuwe nearshoring-locatie. Strypes is opgericht in 2011 en maakte vroeger deel uit van dezelfde groep als de huidige ICT nearshoring activiteiten in Bulgarije. Het bedrijf heeft ongeveer 40 fte in dienst en behaalde in 2020 een omzet van € 5,9 miljoen.

Jos Blejie (foto), CEO van ICT: “Ik ben verheugd de overname van Profit en Strypes aan te kondigen. Met deze acquisities vergroten we onze schaal en vergroten we onze kennis op specifieke gebieden. We heten onze nieuwe collega's van harte welkom bij de ICT Group. ”

Er worden geen verdere financiële details bekendgemaakt.