Britse AND Digital opent vestiging in Amsterdam

02-04-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Britse AND Digital opent vestiging in Amsterdam

AND Digital dat digitale professionals levert, is verheugd de aanstaande lancering van haar eerste club in Amsterdam, Nederland, aan te kondigen - en daarmee de start van haar grotere expansie in de Benelux. Sinds de oprichting zes jaar geleden is AND uitgegroeid tot ongeveer 1.000 medewerkers en is het actief op 11 locaties in het VK. 

De beweging in Amsterdam zelf wordt ondersteund door wat het bedrijf de BHAG2025 noemt - een groot, harig, gedurfd doel - om wereldwijd een opmerkelijke impact te hebben. En dit doel kon niet meer op het juiste moment komen, aangezien de Europese Commissie in december 2020 haar Digital Europe-agenda aankondigde en ongeveer 7,5 miljard euro beloofde om het post-covid-herstel en de digitale transformatie van Europa te stimuleren.

Met zijn ondernemersreputatie en bloeiende tech-gemeenschap is Amsterdam de ideale bestemming voor de eerste club van het bedrijf buiten het VK en in Nederland. Het bedrijf, geopend in mei 2021, is van plan om in eerste instantie 50 digitale en technologieprofessionals in Amsterdam te werven, en de komende jaren naar nog eens 400+ mensen te groeien naarmate AND zich uitbreidt in de Benelux.

De eerste in het Nederlandse team is Jeroen Kleinhoven , voormalig Head of Digital Products bij Evalueserve, die een schat aan kennis en een indrukwekkend netwerk naar AND Digital brengt. Zijn regionale expertise en diepgaande kennis van de technische ruimte stellen hem in een sterke positie om het team te leiden. “Nooit is er een beter moment geweest om ons te concentreren op het leveren van zowel flexibele digitale producten op grote schaal als het bijscholen van interne teams. Mijn missie zal zijn om het fantastische werk dat AND Digital in het VK doet, uit te breiden naar de Benelux, door organisaties te helpen om innovatieve producten voor zichzelf te bouwen en om hun eigen kritische digitale capaciteiten te ontwikkelen, ”zei hij.

Ondertussen merkte de oprichter en foodie van AND, Paramjit Uppal, op: “Vandaag markeert een ongelooflijke mijlpaal voor ons nu we onze eerste stap buiten het VK zetten. Buitengewoon technisch talent binnenhalen vanuit Amsterdam, het laten groeien binnen onze samenwerkende clubomgeving en zien dat het de meest kritieke technische uitdagingen van onze klanten aangaat - daar zijn we voor gebouwd. Deze laatste stap in onze reis stelt ons in staat om ambitieuze lokale en wereldwijde organisaties op een nieuwe schaal te ondersteunen en in een tijd waarin het vermogen van een organisatie om technische oplossingen sneller te verzenden en tegelijkertijd hun digitale mogelijkheden te verbeteren, niet kritischer kan zijn. "

Over het Club-model
Kern van de ambitieuze plannen van AND is het onderscheidende model. Het bedrijf is gebouwd op een gedecentraliseerd netwerk van clubs , elk bestaande uit 80 professionals. Hoewel clubs grotendeels autonoom zijn, delen ze ook een reeks gemeenschappelijke waarden, cultuur en operationele playbook. Hierdoor kunnen de clubs een kleine klantenportefeuille een uitzonderlijke service bieden, waarbij het beste van een klein bedrijf - met zijn snelheid en flexibiliteit - wordt gecombineerd met de slagkracht en impact van een veel groter bedrijf.

Ook het model is speciaal ontwikkeld om mensen op de eerste plaats te zetten, een hechte gemeenschap binnen elke club te bieden en elke ANDi toegang te geven tot benijdenswaardige ontwikkelingsmogelijkheden, gevarieerd werk en versnelde carrièregroei. Door deze unieke cultuur en toewijding heeft AND Digital bekroonde erkenning gekregen voor zijn focus en investering in zijn mensen - van de prestigieuze Best Companies-ranglijst tot speciale erkenning voor zijn investering in leren en ontwikkeling.

Terug naar nieuws overzicht