Thinkwise verkoopt meerderheidsbelang aan investeerders

02-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Thinkwise verkoopt meerderheidsbelang aan investeerders

Thinkwise kondigt aan dat het een meerderheid van de aandelen verkoopt aan De Hoge Dennen Capital en Arches Capital. Thinkwise is een softwarebedrijf dat een low-code platform heeft ontwikkeld voor het bouwen van kernsystemen van ondernemingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn en er werken 150 medewerkers.

Thinkwise werd opgericht in 2002 door Robert van der Linden en Victor Klaren met de filosofie om software op een zodanig andere manier te realiseren dat je het legacy probleem voorgoed oplost. Dit geldt ook voor eindapplicaties die met het Thinkwise Platform gebouwd worden. Dit werd onder meer gedaan door de business logica los te koppelen van de technologie. In tegenstelling tot andere low-code providers stelt het platform zijn klanten in staat complexe legacy systemen volledig te vervangen inclusief randapplicaties.

Meerderheidsbelang

Met deze transactie verkrijgen De Hoge Dennen Capital en Arches Capital een meerderheidsbelang in de onderneming. De oprichters en het huidig management blijven aan boord en zullen actief betrokken blijven bij de internationale groeistrategie van het bedrijf. De financiële gegevens van de transactie zijn niet openbaar gemaakt. ABN AMRO was de adviseur van Thinkwise bij dit verkoopproces.

Robert van der Linden, CEO en oprichter van Thinkwise: “We zijn blij om De Hoge Dennen Capital en Arches Capital aan boord te hebben. Hun netwerk en expertise zal ons helpen om de organisatie verder te laten groeien en onze internationale ambities verder waar te maken. Het zal nieuwe kansen en mogelijkheden bieden voor de onderneming, onze medewerkers en onze partners. We kijken er naar uit om Thinkwise samen naar het volgende niveau te tillen.”

“Voor ons is dit een mooie kans om in een Nederlandse uitvinding te investeren, Thinkwise te helpen internationaal te groeien en tevens in Nederland te houden", zegt Marius Coebergh, Director bij De Hoge Dennen Capital. Frank Appeldoorn, Partner bij Arches Capital: “De unieke positie van het Thinkwise Platform en de marktomvang van de legacy softwaremarkt zijn de juiste ingrediënten om de organisatie zeer snel te laten groeien. Thinkwise is het best bewaarde geheim binnen de low-code markt voor kernsystemen. Arches zal niet alleen zijn ervaring inzetten, maar ook een groot netwerk van ervaren ondernemers.”

Terug naar nieuws overzicht