Erik Ploegmakers aan de slag als CEO bij Zerocopter

Erik Ploegmakers (links) en Edwin van Andel (rechts) (foto door: Chantal Stekelenburg)

02-04-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Erik Ploegmakers aan de slag als CEO bij Zerocopter

Zerocopter, een cybersecurity-platform dat ethische hackers inzet voor de identificatie van veiligheidsrisico’s, stelt Erik Ploegmakers (links op de foto) aan als nieuwe CEO. Ploegmakers was voorheen CEO bij Fox-IT en directeur bij de cybersecurity-afdelingen van KPN en PwC. Met de benoeming zet Zerocopter een volgende belangrijke stap om te werken aan zijn internationale ambities en de verdere ontwikkeling van het platform.

Ploegmakers vertelt dat zijn besluit om in te stappen zorgvuldig is genomen. “Terug naar de inhoud, dat is mijn motief”, zegt de nieuwe CEO. “Na jarenlang bij grote bedrijven te hebben gewerkt, wil ik pionieren en de markt veranderen. In cybersecurity doen nieuwe bedreigingen zich doorgaans sneller voor dan dat er oplossingen worden ontwikkeld. Ik heb ervaren hoe moeilijk het is om adequaat met dat probleem om te gaan. Het platform van Zerocopter, met hackers die met recht ‘best in the bizz’ worden genoemd, heeft de potentie de hele markt te veranderen. Op die ingeslagen weg wil ik verder door.”

Hackers betrekken bij ontwikkeling

“Zerocopter en ik delen de visie dat ethische hackers betrokken moeten zijn bij het ontwikkelen van digitale omgevingen en applicaties”, zegt Ploegmakers. “Niet pas achteraf gaan testen of een digitale omgeving veilig is, maar security by design. Dat is wezenlijk anders dan hoe de hele Europese markt nu opereert en wat alleen maar leidt tot rapporten die in lades verdwijnen.”

In eerste instantie gaat Ploegmakers zich richten op het uitbouwen van de infrastructuur en het verder aantrekken van internationale klanten. Tegelijkertijd ligt er de ambitie om het business model verder te ontwikkelen, in lijn met de verdere groei van het platform.

Van Andel in nieuwe rol

Afzwaaiend directeur Edwin van Andel (rechts op de foto) polste Ploegmakers op eigen initiatief voor de positie. “Ik kan niet wachten om met Erik samen te werken”, zegt van Andel. “Iemand van zijn kaliber, bestuurlijke ervaring en inhoudelijke kennis kan Zerocopter naar een volgend niveau brengen en daar ook houden. ‘Ploeg’ snapt ons.”

Van Andel blijft volledig betrokken bij Zerocopter. Ploegmakers: “Edwin is als mister Zerocopter onmisbaar als schakel richting de hackerscommunity en onze klanten. Hij is het gezicht van dit bedrijf en dat blijft zo.”

Foto: Chantal Stekelenburg

Terug naar nieuws overzicht