Kasten by Veeam onthult Kubestr

01-04-2021 | door: Witold Kepinski

Kasten by Veeam onthult Kubestr

Kasten by Veeam, speler voor Kubernetes-back-up en disaster recovery voor containers omgevingen, heeft de lancering aangekondigd van Kubestr, het nieuwe open source-project om Kubernetes-clusteropslagconfiguraties en -prestaties te evalueren. Met Kubestr kunnen ontwikkelaars en operators de verschillende opslagopties in een bepaald cluster identificeren, opslagconfiguraties valideren en opslagprestaties evalueren met behulp van veelgebruikte benchmarkingtools zoals fio. Het doel van het Kubestr-project is om het vermogen van ontwikkelaars en operators te vergroten om snelle en uitgebreide analyses van hun Kubernetes-omgevingen uit te voeren en de optimale opslag voor hun applicaties en workloads te bepalen.

“Kubernetes vertegenwoordigt een snel veranderend computerparadigma met veel bewegende onderdelen en te nemen beslissingen. De opslagkeuzes zijn overweldigend en elke beslissing heeft invloed op de snelheid en prestaties”, aldus Michael Cade, Senior Technologist bij Kasten by Veeam. “Elke Kubernetes-applicatie zal andere vereisten hebben voor IOPS, bandbreedte en latency, dus de keuze voor opslag is niet triviaal. Kubestr biedt een eenvoudige, gemakkelijke manier om weloverwogen opslagbeslissingen te nemen, opslagconfiguraties te valideren, inclusief de mogelijkheid om opslagmomentopnamen te gebruiken voor gegevensbeheer en benchmarking uit te voeren om ervoor te zorgen dat uw applicatie de nodige prestaties en snelheid heeft."

Het aantal permanente opslagopties dat beschikbaar is voor Kubernetes-gebruikers is enorm gegroeid, samen met de toenemende inzet van stateful applicaties in en het versnellen van de acceptatie van Kubernetes. De introductie van Container Storage Interface (CSI) heeft opslagproviders in staat gesteld om meer cloud-native aanbiedingen op de markt te brengen, waardoor een overweldigende keuze aan opslagopties voor Kubernetes-gebruikers is ontstaan. Om dit aan te pakken, biedt Kubestr open source-mogelijkheden die helpen bij het bepalen van de optimale datastore om de prestaties te bereiken die nodig zijn voor microservices met stateful workloads.

"Kasten is toegewijd aan de open source-gemeenschap sinds we het bedrijf lanceerden met de release van Kanister", zegt Niraj Tolia, President en GM, Kasten by Veeam. "Nu we deel uitmaken van Veeam, versterken we onze toewijding met Kubestr, door communityleden te helpen hun Kubernetes-omgevingen beter te begrijpen, beter geïnformeerde opslagbeslissingen te nemen en de valkuilen van ondermaatse prestaties of te hoge uitgaven te vermijden."

Terug naar nieuws overzicht