VS leger neemt Microsoft HoloLens-gebaseerde headset in gebruik

01-04-2021 | door: Witold Kepinski

VS leger neemt Microsoft HoloLens-gebaseerde headset in gebruik

Het Amerikaanse leger zal samen met Microsoft werken aan de productiefase van het Integrated Visual Augmentation System (IVAS) -programma, aangezien het van rapid prototyping naar productie en rapid fielding gaat.

De IVAS-headset, gebaseerd op HoloLens en aangevuld met Microsoft Azure-cloudservices, levert een platform dat Soldiers veiliger en effectiever maakt. Het programma zorgt voor een verbeterd situatiebewustzijn, waardoor het delen van informatie en besluitvorming in verschillende scenario's mogelijk wordt. 

Microsoft heeft de afgelopen twee jaar nauw samengewerkt met het Amerikaanse leger en samen hebben we Soldier Centered Design ontwikkeld om snelle prototyping van een product mogelijk te maken om soldaten de tools en mogelijkheden te bieden die nodig zijn om hun missie te bereiken.

Microsoft waardeert de samenwerking met het Amerikaanse leger en is dankbaar voor hun voortdurende vertrouwen in de overgang van IVAS van rapid prototyping naar rapid fielding. "We kijken ernaar uit om voort te bouwen op dit succesvolle partnerschap met de mannen en vrouwen van de US Army Close Combat Force", aldus Microsof.

Terug naar nieuws overzicht