Redactie - 01 april 2021

Codit en de digitale transformatie

Codit en de digitale transformatie image

Op dit moment is er veel aandacht voor digitale transformatie. De klanten van Codit, een internationale speler op het gebied van cloud integratie, IoT en AI, werken daar al geruime tijd aan. Maar wat is dat eigenlijk, digitale transformatie, en is dat hetzelfde als automatiseren? Pieter Lacroix, General Manager van Codit Nederland, legt uit: “Digitale transformatie houdt meer in dan het digitaliseren van de huidige bedrijfsprocessen. Het is een proces waarbij organisaties wendbaarder en meer toekomstgericht worden, hun concurrentiepositie verbeteren, en zich sterk richten op klantbeleving en het op basis van data sturen van bedrijfsprocessen.”

Feitelijk zitten we al in de tweede golf van digitale transformatie. Volgens Microsoft, dat met Azure een groot en uitgebreid cloudplatform levert, overspoelt die golf momenteel elke branche. Satya Nadella, CEO van Microsoft, noemt de digitale capaciteiten van bedrijven zelfs ‘de nieuwe valuta’.

Hoewel Codit beschikt over een groot aantal ervaren IT-ers in acht Europese landen, gaat het volgens hen niet om de techniek. Pieter Lacroix: “Het gaat natuurlijk om het eindresultaat. Organisaties willen beter toegeruste medewerkers, slimmere producten of diensten, een betere bedrijfsvoering en meer betrokken klanten. Wij helpen hen onder meer de operationele kosten te verlagen, de efficiency te verhogen en de communicatie te verbeteren.”

Belangrijke pijlers in de digitale transformatie zijn:

  • Cloud integratie
  • Internet of Things (IoT)
  • Artificial Intelligence (AI)\

Data zijn de hoeksteen

Of je nu wilt profiteren van betere zakelijke inzichten, of bijvoorbeeld toekomstige ontwikkelingen wilt voorspellen: data zijn de hoeksteen. Maar hoe kom je aan die data en wat doe je ermee?

  1. De eerste stap is het delven, ofwel het verzamelen van data. Dat kan via integratie, maar bijvoorbeeld ook via IoT (Internet of Things).
  2. In een tweede stap wordt de data gestructureerd en/of verrijkt.
  3. De derde stap is analyse, zoals het herkennen van patronen.
  4. De vierde stap is het genereren van wetenschappelijke inzichten. Dat wordt vaak gedaan via machineleren of kunstmatige intelligentie (AI).

Het resultaat: een meer flexibele en efficiënte organisatie met een voorsprong op de concurrentie.

“Volgens ons begint het hele proces met de beschikbaarheid van data. Het komt goed uit dat Codit veel ervaring heeft met applicatie-integratie. Tegenwoordig gebruiken we daarbij meestal een cloudgebaseerd integratieplatform”, aldus Lacroix. “Maar ook via IoT kunnen organisaties waardevolle data genereren. En met artificial intelligence vorm je die gegevens om naar nuttige inzichten.”

Over Codit

Codit heeft meer dan 20 jaar ervaring in het integreren van complexe, hybride applicatielandschappen. Deze expertise legt de basis voor optimaal datagebruik in de rest van de keten. Denk aan het verbinden van sensoren met de cloud, het verrijken en transformeren van data en het uitvoeren van gegevensanalyse. Zo krijgen klanten meer inzicht in huidige (real-time) of zelfs toekomstige situaties. Daarmee kunnen zij sneller beslissingen nemen en meer waarde creëren. Naast consultancy en het ontwikkelen van software is ook het beheer van klantoplossingen een belangrijk onderdeel van het Codit dienstenpakket.

Door: Pieter Lacroix, Codit

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024