CAPE Groep en Carthago ICT bundelen krachten

31-03-2021 | door: Witold Kepinski

CAPE Groep en Carthago ICT bundelen krachten

CAPE Groep heeft Carthago ICT, een sterke speler in de realisatie van maatwerk ICT-systemen, met ingang van 1 januari 2021 overgenomen. Het management van beide bedrijven blijft vanuit eigen merk en identiteit verantwoordelijk voor het uitbouwen van de ondernemingen.

CAPE Groep is vanuit Enschede landelijk actief in IT-strategie, ontwerp, realisatie en beheer van maatwerksystemen op basis van low code met een sterke branchefocus. Het doel van CAPE Groep is de leidende digitale transformatiepartner te zijn voor bedrijven in transport en logistiek, agrifood en bouw.

Carthago ICT is specialist in softwareontwikkeling op basis van state-of-the-art technologieën, architectuur, cybersecurity en cloud. Carthago ICT bestaat 22 jaar en heeft vestigingen in Hengelo en Veenendaal.

Beide bedrijven zijn ontstaan in Twente en hebben een sterke oriëntatie op procesoptimalisatie en waarde creatie voor klanten. Gezamenlijk hebben de bedrijven 150 medewerkers in dienst.

Rob ter Brugge, CEO van CAPE Groep: “Carthago ICT is verankerd in de regio en landelijk actief met op Microsoft en Java gebaseerde dienstverlening. Met haar hoogopgeleide medewerkers is het echt een partner voor haar klanten en een bijzonder mooie aanvulling op de dienstverlening van CAPE Groep.’

Voor beide bedrijven betekent de overname een sterke versnelling in het realiseren van de groeiambities. Voor de klanten van CAPE Groep en Carthago ICT kunnen nog hoogwaardiger ‘end-to-end’ softwareoplossingen met hoge toegevoegde waarde gerealiseerd worden door high code en low code te combineren.

Herman Welleweerd, Algemeen Directeur bij Carthago ICT: “Met CAPE Groep hebben we een strategische partner die onze ambities deelt en aanvullende diensten aanbiedt. CAPE Groep draagt bij aan de verbreding van ons technologieaanbod en helpt ons om het beste talent aan te trekken en te ontwikkelen met behoud van onze identiteit en cultuur. We zijn er trots op om deel uit te maken van een no-nonsense bedrijf waar kwaliteit van service en klanttevredenheid centraal staan”.

Terug naar nieuws overzicht