Recharge.com heeft directievoorzitter en rondt investeringsronde af

30-03-2021 | door: Redactie

Recharge.com heeft directievoorzitter en rondt investeringsronde af

Nederlandse scale-up Recharge.com stelt een geprezen fintech ondernemer aan als directievoorzitter en voltooit een geslaagde niet-dilutieve investeringsronde van 10 miljoen euro, in voorbereiding op de versnelde groei vanaf 2021.

Het branded platform voor betalingen, dat het snel en veilig opladen en herladen van tegoeden mogelijk maakt in verschillende branches in 150 markten, kondigt aan dat het:

Michael Kent, oprichter van Azimo en Tandem Bank, is aangesteld als Voorzitter. De ondernemer in fintech heeft een sterke focus op Merger & Acquisition (M&A) en bewezen staat van dienst in het sluiten van overeenkomsten en bedrijfstransformaties in de technologiesector - zowel met blue chip als snelgroeiende, door private equity ondersteunde, ondernemingen. Kent studeerde aan de Universiteit van Cambridge en INSEAD.

Recharge.com boekte vorig jaar een recordomzet van bijna 300 miljoen euro, een groei van meer dan 50% op jaarbasis. In 2020 werd Recharge.com ook voor de tweede keer als een Deloitte Tech Fast-50 bedrijf genoemd. In 2019 haalde het bedrijf al een investering van 22 miljoen euro binnen, van Prime Ventures.

Günther Vogelpoel, CEO van Recharge.com: “Recharge.com heeft zijn reputatie als Europese marktleider opgebouwd door het opschudden van traditionele, gebruiksonvriendelijke en veelal offline kanalen. Recharge.com biedt een one-stop shop aan die snel, veilig en eenvoudig is voor klanten. Het aanstellen van een nieuwe leider van wereldklasse en het afronden van onze meest recente belangrijke investeringsronde tonen aan dat we een goede positie hebben. Onze volgende stap is om wereldwijd hét leidende branded platform voor betalingen te worden – en consumenten over de hele wereld te helpen om hun overmakingen en vooruitbetalingen sneller, veiliger en eenvoudiger te doen."

Terug naar nieuws overzicht