Accenture neemt Zweedse ontwikkelaar Cygni

30-03-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

Accenture neemt Zweedse ontwikkelaar Cygni

Accenture sluit een overeenkomst voor de overname van Cygni. Deze cloud-native full-stack ontwikkelaar helpt bedrijven te transformeren met technische softwareontwikkelingsdiensten en technische oplossingen. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Cygni is actief in meerdere sectoren, variërend van communicatie- en nutsbedrijven tot digitale projecten bij de nationale overheid in Zweden. Het bedrijf helpt verschillende bekende merken digitaal te transformeren. Met de overname van Cygni versterkt Accenture het wereldwijde Accenture Cloud First met circa 190 ontwikkelaars. Zij bieden een scala van IT-consulting- en implementatiediensten die de complete technologiestack afdekken, waaronder serverless en cloud. Cygni heeft kantoren in heel Zweden met het hoofdkantoor in Stockholm, en een kantoor in Amsterdam.

Nieuwe ervaringen bieden

“Tegenwoordig is er geen zakelijk leiderschap zonder technologisch leiderschap. Bedrijven die technologie gebruiken om veranderingen goed door te voeren, zullen de toekomst bepalen”, zegt Karthik Narain, die wereldwijd leidinggeeft aan Accenture Cloud First. “Nu het getalenteerde team van Cygni zich aansluit bij Accenture Cloud First, versterken we ons vermogen om klanten te helpen de cloud en technologische innovatie te gebruiken om sneller te handelen, duurzaam te opereren en uitzonderlijke nieuwe ervaringen te bieden. Onze nieuwe Cygni-collega’s stellen ons in staat om klanten nog beter te helpen veranderen in een tijd waarin transformatie onder druk staat.”

Jon Persson, CEO en oprichter van Cygni: “Sinds de oprichting van Cygni in 2006 was het onze visie om de beste werkplek te bieden aan hoogopgeleide en ambitieuze softwareontwikkelaars. Dat is de basis van ons succes geweest. Nu is het tijd voor het volgende hoofdstuk in onze geschiedenis. Door onderdeel te worden van Accenture, krijgen onze mensen de kans om nog verder te groeien als een integraal onderdeel van Accenture Cloud First. Het oppakken en oplossen van grote en uitdagende vraagstukken, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor de wereldwijde klanten van Accenture, biedt meer mogelijkheden voor onze mensen om zich te ontwikkelen.”

Accenture Cloud First

Accenture kondigde onlangs de oprichting van Accenture Cloud First aan, een nieuwe multiservicegroep van 70.000 cloudprofessionals, en een investering van $3 miljard over drie jaar om zijn cloudservicemogelijkheden en -aanbod snel uit te breiden. Accenture Cloud First integreert de brede cloudexpertise van het bedrijf om klanten in elke branche te helpen bij het versnellen van hun digitale transformatie en het realiseren van meer waarde door in korte tijd 'cloud first'-bedrijven te worden.

De afronding van de overname is nog onder voorbehoud van gebruikelijke overdrachtsvoorwaarden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud