Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
28-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dutch IT-channel reikt Editors Choice Award 2020 uit aan Rob Idink

De Dutch IT-channel Editors Choice Award 2020 is tijdens de zesde editie van de Dutch IT-channel Awards uitgereikt aan Rob Idink, Managing Director van HP Nederland. Idink is een van de meest betrokken professionals uit de Nederlandse technologie sector. De redactie waardeert zijn inzet voor het milieu en bijdragen op het gebied van duurzaamheid, partner & klant commitment en zijn passie voor sales educatie in de IT-channel.

Dutch IT-channel, motiveert in een juryrapport waarom dit jaar de Editors Choice Award is uitgereikt aan Rob Idink: Rob Idink is een commercieel, sociaal en inspirerend persoon. Hij steekt veel energie in het succes van zijn partners. Rob heeft een open, consistente en samenwerkingsgerichte manier van werken. Het channel succes in de afgelopen vijf jaar is daarvan een resultaat.

Milieu en Duurzaamheid

De inspanningen die Rob Idink doet vanuit zijn rol als voorzitter van ICT Milieu zijn enorm. Met hart en ziel heeft hij er samen met zijn team voor gezorgd dat Nederland op het gebied van recycling en e-waste grote stappen heeft gezet in de technologie sector. Daarnaast heeft hij met zijn energie bijgedragen aan de oprichting van de Stichting OPEN. Deze Stichting brengt meerdere sectoren samen in een landelijk, breed gedragen netwerk, dat Nederland in staat zal stellen om de ambities op het gebied van duurzaamheid te verwezenlijken. Dat we vanuit de ICT op deze manier kunnen bijdragen aan een duurzamer Nederland, verdient alle lof.
Tijdens zijn activiteiten (bij zowel HP, als ICT Milieu) heeft hij tijd vrijgemaakt om zoveel mogelijk aandacht voor dit onderwerp te genereren. Met lezingen, interviews en round tables is hij een ware ambassadeur voor een duurzame sector. Hierbij laat hij zien dat je je niet alleen moet richten op de kosten van dergelijke programma’s, maar je
juist moet focussen op oplossingen en het propageren van gedragsveranderingen. Dit brengt binnen onze sector duurzaamheid en commerciële kansen samen.

Sales Educatie

Ook bij zijn activiteiten buiten de technologie, zoals bij zijn gastlezingen aan de Nyenrode Business Universiteit en in zijn bestuursfunctie bij de SMA (Sales en Management Association), toont hij zich een ambassadeur voor de ICT- sector. De groeiende invloed van technologie in bedrijfsvoering en economische ontwikkelingen is niet te stoppen, en dat kan Idink goed verwoorden naar andere branches en beleidsmakers. Daarbij helpt hij (SMA) ook daar het niveau van sales in de breedte te verhogen met zijn motto: ‘sales vanuit solutions en toegevoegde waarde’.

Covid-19 pandemie en Lockdown

Ook tijdens de coronapandemie, die Nederland sinds het voorjaar van 2020 in zijn greep houdt, kwam het sociaal voelend karakter van Rob Idink goed naar voren. Bijvoorbeeld bij het voorrang geven van deals aan gemeenten of aan organisaties die mensen helpen die dit het hardst nodig hebben. Door de manier waarop hij continue contact houdt met klanten en partners, om te zorgen dat niemand ongemerkt buiten de boot valt. En ook de manier waarop hij altijd klaar staat voor zijn personeel en zijn collega’s, die hij de vrijheid geeft om ook in deze lastige periode een gezonde work-life balance te behouden. Er zijn weinig collega’s die Rob niet ‘even tussendoor’ heeft gebeld, puur om te vragen hoe het met hem of haar gaat. Daardoor werd HP Nederland een plek waar iedereen tijdens de volledige en gedeeltelijke lockdown terecht kon, in het bijzonder de jongere werknemers die hier veel behoefte aan hadden. Het
is volgens Idink nodig om (vooral jongere) medewerkers te betrekken bij het bedrijf, nu velen thuis werken. Er spelen niet alleen technische, maar ook sociaal-psychologische factoren een rol. En ook daar houdt Idink rekening mee.

Hoofd boven het maaiveld

Dit zijn allemaal redenen die maken dat de redactie vindt dat we het hier hebben over een persoon die zijn hoofd boven het maaiveld uit durft te steken, voor iedereen in de sector. Iemand die, ook met alle belangen en grote ontwikkelingen die er spelen, altijd blijft werken vanuit zijn hart. Vanuit eerlijkheid, loyaliteit, kennis en zijn nimmer aflatende energie voor de IT-channel.

Community

HP draagt de Nederlandse channel community en ook channel media een warm hart toe. HP was bij de start van Dutch IT-channel in 2012 een van de eerste partijen die het platform ondersteunde in het samenbrengen en vitaliseren van het Nederlandse partner landschap. Anno 2021 is Dutch IT-channel het platform waar vendoren, distributeurs, resellers en steeds meer IT-beslissers zich thuis voelen. Een platform waar we elkaar inspireren, wat Dutch IT-channel in staat stelt een bijdrage te leveren aan het versterken van de Nederlandse ICT-sector.

Namens de redactie van Dutch IT-Channel

Witold Kepinski, Hoofdredacteur en Director Content

Bekijk de hele uitzending van de Dutch IT-channel Awards op deze link.

Terug naar video overzicht
Dutch IT-channel Awards