HashiCorp en Cisco breiden samenwerking uit

HashiCorp en Cisco breiden samenwerking uit

26-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HashiCorp en Cisco breiden samenwerking uit

HashiCorp, speler in software voor het automatiseren van multi-cloud infrastructuur, heeft een meerjarige overeenkomst met Cisco getekend. Cisco gaat HashiCorp Terraform® Cloud Business in combinatie met het Cisco Intersight platform aan zijn klanten aanbieden. Dankzij deze samenwerking kunnen organisaties een hybride cloud-model realiseren met behulp van de Infrastructure as Code (IaC)-technologie, Terraform, voor de provisioning van cloud-infrastructuur en Cisco Intersight voor het beheer van private datacenters.

Organisaties maken gebruik van Terraform omdat ze in de omgevingen waarin ze werken te maken hebben met inconsistente en foutgevoelige provisioning-processen. Terraform Cloud maakt het mogelijk om multi-cloud infrastructuren op geautomatiseerde wijze in te richten en grip te krijgen op risico’s die verband houden met compliance, cybersecurity en operationele beperkingen. Organisaties willen deze functionaliteiten ook steeds vaker in hun on-premises omgeving gebruiken. 

Het Cisco Intersight-platform biedt intelligente functionaliteit voor de visualisatie, optimalisatie en orchestratie van applicaties en infrastructuren binnen de hybride cloud en on-premises. 

De Cisco Intersight Service voor Terraform biedt een brug om on-premises omgevingen eenvoudig en veilig te integreren met Terraform Cloud Business, en stelt IT en DevOps-teams in staat om de provisioning van infrastructuur te automatiseren met behulp van infrastructure as code in de hybride cloud.

“We hebben onze krachten gebundeld om een oplossing te bieden voor de uitdagingen waarmee organisaties te maken hebben die werken met een combinatie van public cloud en private datacenters” zegt Brandon Sweeney, chief revenue officer bij HashiCorp. Kaustubh Das, vice president en directeur Cloud & Compute bij Cisco vult aan: " DevOps- en applicatieteams evenals operationele en infrastructure teams staan onder druk om te voorzien in de resource flexibiliteit waar het development-team om vraagt. Door onze strategische overeenkomst kunnen wij organisaties helpen applicatie-innovatie in de hybride cloud te versnellen. Met onze gezamenlijk ontwikkelde oplossing kunnen organisaties hun on-premises omgeving op een veilige manier openstellen voor Terraform Cloud Business via het Cisco Intersight-platform en op eenvoudige wijze integreren met hun Infrastructure-as-a-Service (IaaS)-strategie.”

Beschikbaarheid en ondersteuning
Cisco Intersight Service voor HashiCorp Terraform biedt organisaties van elke omvang functionaliteit van grootzakelijke kwaliteit, zoals beleidsregels, single sign-on en audit logging. Organisaties kunnen op die manier de productiviteit vergroten en tegelijkertijd grip houden op de risico’s. Cisco Intersight Service voor HashiCorp Terraform is vanaf april beschikbaar. 

Er wordt meer info gegeven over Cisco Intersight Service en Terraform tijdens de Cisco Live iTalk sessie Accelerate Cloud Adoption with Hybrid Cloud Operations op dinsdag 30 maart. Inschrijven kan hier

Terug naar nieuws overzicht
Cloud