Wouter Hoeffnagel - 26 maart 2021

Infor Healthcare beschikbaar in de Benelux

Infor Healthcare beschikbaar in de Benelux image

Infor maakt Infor Cloudsuite Healthcare beschikbaar voor de Benelux. De technologie, die speciaal ontwikkeld is voor organisaties binnen de gezondheidszorg, laat backoffice processen van zorginstellingen beter integreren met hun klinische activiteiten. Daardoor hoeven patiënten uiteindelijk minder tijd door te brengen in wachtkamers, kan de druk op zorgpersoneel worden verlaagd doordat hun werkroosters worden geoptimaliseerd, en kan de benodigde voorraad medicijnen en medische materialen beter worden geïnventariseerd en voorspeld.

De flexibiliteit die verlangd wordt van de zorgsector is ongekend. Niet alleen moet er een pandemie worden bestreden aan de voorkant, maar ondertussen hebben Nederlandse ziekenhuizen achter de schermen vaak te maken met verouderde logistieke systemen en processen. Dit leidt tot groeiende uitdagingen om de klinische en zakelijke bedrijfsonderdelen optimaal op elkaar te laten aansluiten. De onzekerheid en complexiteit van de pandemie hebben aangetoond dat een datagestuurde benadering van de besluitvorming vereist is. En die kan alleen worden verwezenlijkt door de ondersteunende technologie waarop zorginstellingen zijn gaan vertrouwen te moderniseren.

Oplopende vraag naar zorg

Een van de symptomen hiervan is een oplopende wachttijd voor patiënten. Uit onderzoek dat voor de coronacrisis werd uitgevoerd bleek al dat de gemiddelde wachttijd in ziekenhuizen structureel toeneemt. Die trend zet naar verwachting door. Er is een groeiende maatschappelijke zorgbehoefte als gevolg van een vergrijzende maatschappij – rond 2040 is 1 op de 4 Nederlanders 65 jaar of ouder – en daarnaast ervaart de zorgsector een tekort aan personeel.

Om de inzet van middelen en personeel te optimaliseren hebben vrijwel alle Nederlandse zorgorganisaties (94 procent) intussen ervaring met het gebruik van clouddiensten. De coronacrisis zorgde daarnaast voor een versnelde adoptie van digitale oplossingen in de frontoffice van de sector. Er kan echter een nog veel grotere efficiëntieslag gemaakt worden wanneer zorginstellingen hun processen in de backoffice beter integreren met hun klinische activiteiten.

Infor Healthcare

Infor Healthcare is een compleet softwareplatform dat speciaal is ontwikkeld om dit voor de gezondheidszorg te realiseren. Het wordt aangeboden vanuit een Multi Tenant Public SaaS omgeving en is native gebouwd op AWS. Een zorginstelling heeft alleen een internetverbinding nodig om hiervan gebruik te maken. Het platform wordt maandelijks geüpdatet.

Het platform omvat bedrijfsoplossingen waarmee onder andere de financiën, personeelsplanning en supply chain op elkaar kunnen worden aangesloten. Dit maakt het mogelijk processen op dit vlak te optimaliseren en automatiseren. Daarnaast voorziet het systeem in functionaliteiten voor het beheren van HR-processen en asset management. Daarmee kunnen gezondheidsorganisaties bijvoorbeeld hun klinisch personeel slimmer inplannen of functie-specifieke prestatiebeoordelingen bijhouden. Ook kunnen ze hiermee bijvoorbeeld patiënt-specifieke bestellingen track & trace-en. De Infor Cloverleaf Clinical Bridge zorgt bovendien voor out of the box integratie met het elektronisch patiëntendossier (EPD), zodat bijvoorbeeld recall management kan worden toegepast.

"Deze technologie biedt een complete en schaalbare waaier aan oplossingen die speciaal is ontworpen om organisaties in de gezondheidszorg te helpen hun bedrijf efficiënt te runnen”, vertelt Jelle Brouwer, Senior Account Executive Healthcare van Infor. Wij bieden dat nu in de Benelux aan met een laag TCO en een hoog rendement voor patiëntenzorg. Dit heeft al bij talloze gezondheidsinstellingen geresulteerd in een veiligere, efficiëntere en beter betaalbare zorg. Infor is niet voor niets ERP-marktleider voor Amerikaanse ziekenhuizen. En van die expertise kan de Benelux vanaf nu ook profiteren.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024