Qumulo zet hoog in op de AWS-marktplaats

Barry Russell, senior vice president en general manager cloud bij Qumulo

25-03-2021 | door: Hans Steeman

Qumulo zet hoog in op de AWS-marktplaats

Storage provider Qumulo uit Seattle, probeert steeds meer klanten te bereiken met zijn oplossing. Opgericht door voormalige Isilon Systems-alumni, breidt de start-up Qumulo die gespecialiseerd is in hybride opslag, zijn bereik uit door een aantal nieuwe Cloud Q-configuraties aan te bieden op Amazon AWS. Naast Google Cloud gaat men nu ook voor een agressieve groei op Amazon AWS en daarmee zet Qumulo zijn groei met de storage oplossing op de cloud voort.

De Cloud Q-configuraties in de AWS-store wordt vergroot van zeven naar zeven en twintig met een prijsverlaging tot zo’n 70%. De nieuwe opties zijn bedoeld om bedrijven nieuwe scenario's aan te bieden en hen in staat te stellen gebruikt te maken van grote kostenbesparingen bij het beheer van hun databestanden en bedrijfsgegevens.

Barry Russell (foto), senior vice president en general manager cloud bij Qumulo: "Onze nieuwe configuraties die beschikbaar zijn op de AWS-Marketplace, stellen organisaties in staat om de zwaarste ongestructureerde data-uitdagingen aan te gaan door krachtige datameren te creëren die zijn verbonden met workloads, terwijl ze gebruikmaken van data-analysediensten waaronder AI en ML van AWS". De AWS Marketplace toont Qumulo-configuraties in verschillende combinaties van capaciteit en media (een combinatie van HDD / SSD en enkel SSD). Een ruime keuze voor elk type gebruiker.

Qumulo's uitbreiding met speciale configuraties voor het archiveren van data op AWS, biedt klanten de handige oplossing voor zowel efficiënt gebruik van ongestructureerde gegevens als afstemming op budgettaire grenzen, terwijl het de flexibiliteit biedt om gegevensgroei te ondersteunen, gecombineerd met een flinke kostenbesparing. Met onbeperkte schaal en API-programmeerbaarheid, blijft Cloud Q op AWS een meerwaarde bieden voor zakelijke klanten in bedrijfstakken zoals media en entertainment, life sciences, industriële productie, autonoom rijden en meer.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data