NYMBUS kiest Red Hat OpenShift voor digital banking-ecosysteem

25-03-2021 | door: Wouter Hoeffnagel

NYMBUS kiest Red Hat OpenShift voor digital banking-ecosysteem

NYMBUS zet Red Hat OpenShift in als het cloudplatform voor zijn digital banking-ecosysteem. Hiermee kan het bedrijf zijn klanten, waaronder kredietverstrekkers, regionale en kleinere banken, helpen hun digitale transformatie-initiatieven te versnellen met behulp van flexibele Software-as-a-Service (SaaS) oplossingen.

Nu de voorkeuren en het gedrag van consumenten zijn veranderd in de nasleep van de COVID-19-pandemie, wordt digitaal voor klanten de belangrijkste manier om contact te onderhouden met hun bank. Deze trend, in combinatie met de toenemende concurrentiedruk van snelle start-ups, maakt het voor kredietverstrekkers en kleinere banken steeds noodzakelijker om een volledig, end-to-end, digitaal bankplatform in te voeren.

Digitale bank in 90 dagen lanceren

Nymbus voorziet in deze behoefte met een kant-en-klaar digitaal bank-in-a-box aanbod dat alle technologische en operationele middelen bevat die nodig zijn om eenvoudig en in slechts 90 dagen een digitale bank of merk te lanceren en exploiteren. De oplossing van Nymbus is gebouwd op Red Hat OpenShift, het enterprise Kubernetes-platform, en kan nu worden ingezet in elke cloud die de klant wil gebruiken. Dit maakt de end-to-end lancering van een volledige bank op OpenShift mogelijk.

De open hybride cloud met technologische lock-in voorkomen. Nymbus kiest voor OpenShift vanwege de beveiligingsmogelijkheden, betrouwbaarheid en efficiëntie van de applicatie- en dataomgeving. Met OpenShift breidt Nymbus zijn bestaande multi-cloud strategie voor bankieren uit over elke combinatie van publieke of private clouds. Hierdoor kunnen klanten de gewenste cloud gebruiken, zonder cloud-afhankelijk te zijn.

Snel aanpassen aan veranderingen

"Cloudtechnologie heeft de manier waarop bancaire diensten worden gecreëerd en geleverd in onze digitale wereld sterk veranderd. Het biedt dienstverleners de mogelijkheid om zich snel aan te passen aan veranderingen in de markt en voor kredietverstrekkers, regionale en kleinere banken wordt het eenvoudiger om nieuwe software te gebruiken. Wij zijn verheugd om samen met Nymbus de innovatie van open source en cloudtechnologie op de markt te brengen. Nymbus omarmt echt de open source manier van werken, en we kijken ernaar uit om bij te dragen aan hun succes", Richard Harmon, vice president en global head of financial services, Red Hat.

Jeffery Kendall, Chairman en CEO, Nymbus: "De COVID-19 pandemie heeft de manier waarop we bankieren, mogelijk permanent, veranderd. Voor kleinere banken en kredietverstrekkers was dit het duwtje in de rug om veiligere, flexibelere, end-to-end digitale bankoplossingen op te zetten. Met Red Hat krijgen onze financiële partnerinstellingen nu meer keuzevrijheid bij hun cloudstrategie en de toegang tot de multi-cloud uptime die van cruciaal belang is voor de banksector."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud