Ontslagronde bij IBM Nederland

24-03-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Ontslagronde bij IBM Nederland

Een ontslagronde is op komst bij IBM. 560 van de in totaal ruim 2.200 banen staan op de tocht. CNV Vakmensen noemt de reorganisatie 'fors en erg triest voor de mensen die geraakt worden'.

CNV Vakmensen meldt op haar website door IBM geïnformeerd te zijn over de geplande reorganisatie. De Ondernemingsraad is hiermee ingestemd en met hen is een Sociaal Plan afgesproken. In eerste instantie wordt op de afdeling GTS IS een vrijwillig vertrekprogramma opgezet. Na dit programma wordt een besluit genomen over eventuele gedwongen ontslagen bij de afdeling.

Ook andere business units worden binnenkort echter georganiseerd, meldt CNV Vakmensen. Hierbij vallen naar verwachting gedwongen ontslagen, aldus het CNV.

IBM Nederland meldt de redactie van Dutch IT-channel en Executive People in een verklaring: "Beslissingen over onze workforce worden genomen om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen in hun reis om een open hybride cloudplatform en AI-mogelijkheden te adopteren, en we herinvesteren in onze business. We blijven significante investeringen doen in de opleiding en de ontwikkeling van de skills van IBM'ers om zo beter aan de behoeften van onze klanten te voldoen."

Terug naar nieuws overzicht