Qualys kondigt vertrek aan van CEO Philippe Courtot

24-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Qualys kondigt vertrek aan van CEO Philippe Courtot

Qualys, leverancier van disruptieve cloudgebaseerde IT-, beveiligings- en compliance-oplossingen, heeft aangekondigd dat Philippe Courtot, voorzitter van de raad van bestuur en CEO, heeft om gezondheidsredenen zijn rol als CEO neergelegd.

Op 7 februari 2021 nam Courtot verlof vanwege gezondheidsproblemen die geen verband hielden met COVID-19. Op dat moment werd Sumedh Thakar, de president en chief product officer van Qualys, benoemd tot interim-CEO en chief executive officer en benoemd tot lid van de raad van bestuur. Thakar blijft in die posities na de aankondiging van vandaag.

Sandra E. Bergeron, Lead Independent Director van Qualys, verklaarde: “Sinds hij 20 jaar geleden CEO werd, heeft Philippe Qualys uitgebouwd tot een toonaangevende leverancier van cloudgebaseerde oplossingen voor informatiebeveiliging en compliance, en we zijn ongelooflijk dankbaar voor zijn visie en leiderschap. Namens de directie van Qualys en al onze medewerkers houden we Philippe en zijn gezin in gedachten. Nu we ons volgende hoofdstuk van leiderschap ingaan, heeft Sumedh het volledige vertrouwen van de Qualys Board en we waarderen de vaste hand die hij naar het bedrijf heeft gebracht sinds hij vorige maand interim CEO werd. "

"We zijn ongelooflijk trots op het visionaire werk dat Philippe heeft gedaan om Qualys te leiden tijdens zijn tijd bij het bedrijf", aldus Thakar. "Het was een voorrecht en een eer om met Philippe samen te werken sinds ik in 2003 bij het bedrijf kwam. Ik waardeer de voortdurende steun van de Raad terwijl we onze missie om de klanttevredenheid te verzekeren blijven voortzetten."

Courtot zal bestuurder blijven tot zijn huidige termijn afloopt op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Qualys in 2021 en zal zich niet herkiesbaar stellen. Thakar zal in de Raad van Bestuur blijven als een Klasse III-bestuurder tot de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Qualys in 2021, of totdat zijn opvolger naar behoren is gekozen en gekwalificeerd.

Terug naar nieuws overzicht