Innoforte kiest voor RAM Infotechnology

24-03-2021 | door: Witold Kepinski

Innoforte kiest voor RAM Infotechnology

Ouderenorganisatie Innoforte heeft RAM Infotechnology (RAM-IT) gekozen als haar nieuwe ICT-partner. Het gaat om een samenwerking van minimaal 4 jaar voor 1000 medewerkers op 5 locaties en in de wijk.

Innoforte is een ouderenzorgorganisatie in de regio Arnhem/ Velp. De vijf locaties hebben ieder hun eigen karakter en daar wonen alles bij elkaar ongeveer 450 ouderen en 700 cliënten in de wijk. Voor iedere zorgvraag bieden zij ruimte: zowel voor verzorgd wonen als voor verpleegd wonen. Met ongeveer 1000 medewerkers zetten zij zich iedere dag in om de bewoners een prettig thuis te geven. Eigen regie en zelfredzaamheid staan daarbij centraal. Ook bieden zij thuiszorg en dagbesteding, zodat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Na de fusie afgelopen jaar tussen het oude Innoforte en Vreedenhoff uit Arnhem, zijn beide organisaties samen verder gegaan onder de naam Innoforte. Dit bracht de situatie naar voren dat ze met 2 verschillende ICT-omgevingen en ICT-leveranciers aan het werk waren. Logischerwijs moesten die samengevoegd worden in 1 omgeving met 1 leverancier. Hiervoor was men opzoek naar een ICT-partner voor de komende jaren met een gebruiksvriendelijke op de zorgmedewerkers afgestemde ICT- omgeving. Belangrijk voor Innoforte hierbij was een partner die een betrouwbare oplossing kan leveren, snelle service biedt, transparant is in de communicatie, een goede/concurrerende prijs/kwaliteit verhouding biedt en snel kan schakelen als er wijzigingen nodig zijn. Daarnaast ziet Innoforte voor de partner een rol om de ICT-dienstverlening steeds te optimaliseren en met innovatieve ideeën te verbeteren.

Na een zorgvuldig selectieproces kwam RAM-IT als meest bij Innoforte passende nieuwe ICT-partner naar voren. RAM-IT is echt een partner, die meedenkt over de strategische belangen van Innoforte en de ICT-kansen die daar ondersteunend aan zijn. RAM-IT levert, op basis van haar multi-cloud framework eCumulus, een digitale werkplek inclusief het (met SSO en MFA), met daarbij een koppeling en integratie met het Social Intranet van a&m impact voor het ontsluiten van alle applicaties. Vanuit het Social Intranet starten de medewerkers van Innoforte hun dag en kunnen vanuit hier de gewenste applicaties openen. Innoforte gaat hiermee in één keer over naar een 100% Azure oplossing. Daarnaast gaat RAM-IT het volledige werkplekbeheer, netwerkbeheer en de 2e en 3e lijns Servicedesk verzorgen.

Ad Krijnen, Programmamanager ICT Innoforte: “In het selectieproces hebben we gekeken naar de mix van o.a. kwaliteit van de oplossing, expertise en ervaring in de zorg en prijs. Zeker zo belangrijk vonden we de match op cultuur en communicatie. RAM-IT sloot op alle punten hierin het beste aan bij Innoforte”.

Niels van Peer, commercieel directeur van RAM-IT: “Vanaf het allereerste begin voelden we een 'klik' tussen de beide organisaties en dat is uiteindelijk de basis als je als partners op het vlak van ICT meerjarig gaat samenwerken. Tevens komt onze ervaring met het werken met fusieorganisaties in de zorg hierbij van pas: het samenvoegen en stroomlijnen van de ICT geeft altijd extra uitdagingen. Daar kunnen we Innoforte goed bij helpen”.

Terug naar nieuws overzicht