Pavilion Data Systems biedt snelle storage oplossing

25-03-2021 | door: Hans Steeman

Pavilion Data Systems biedt snelle storage oplossing

Snel, sneller en nog sneller, dat is de kern van de wensen van gebruikers van storage systemen. Daarnaast is in de markt de groei van de vraag naar opslagcapaciteit groter dan de totale groei van de IT-markt. Ook Pavilion Data Systems kent deze uitdagingen. De klanten verwerken steeds meer data en hebben daarvoor steeds snellere infrastructuur nodig.

Pavilion Data CEO Gurpreet Singh: “Pavilion Data is gespecialiseerd in data array’s en claimt nu dankzij de samenwerking met Nvidia, die een Nvidia DGX-A100 GPU-server inbrengt, het snelste storage systeem in de markt te hebben”. Ter onderbouwing van deze claim worden gevalideerde meetresultaten aangehaald. Officieel door Nvidia gevalideerde testen tonen aan dat Pavilion Data systems de oplossingen van DDN, VAST Data en WekaIO qua performance achter zich weet te laten.

De crux in het concept is de GPU Direct aanpak, waarbij er een direct pad voor de data loopt tussen gebruikte flash-storage en de gebruikte GPU. Dankzij deze directe communicatie wordt additionele I/O-hardware uitgespaard en kunnen data intensieve AI-applicaties veel sneller werken. In deze configuratie kan data met een snelheid van ruim 180 Gbyte/sec door de GPU-gelezen en met bijna 150 Gbyte/seconde geschreven worden.

De geoptimaliseerde hardware van Pavilion kan maximaal 20 controllers omvatten en tot 72 SSD’s. "Externe toegang is mogelijk via een optische NVMe-interface, waardoor NVMe in de hele keten gebruikt wordt. Het door de array’s gebruikte besturingssysteem is Hyper OS 3.0, dat zorgt voor een Hyper Parallel File System met een global namespace voor zowel NFS als S3. Het hele concept is schaalbaar", aldus Singh.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data