Sharp introduceert nieuwe Europese IT Services-divisie

23-03-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Sharp introduceert nieuwe Europese IT Services-divisie

Sharp Europe heeft een nieuwe Europese IT Services-divisie opgericht naar aanleiding van de overname van ITpoint AG (ITP), een toonaangevend Zwitsers IT-dienstverlener die voorziet in een geavanceerde suite van geïntegreerde oplossingen en managed services voor de zakelijke markt. De overname breidt het serviceaanbod van Sharp verder uit en borduurt voort op de succesvolle overname van Complete I.T. (CIT) in 2019, Sharp’s eerste IT-dienstverlener in het Verenigd Koninkrijk. De oprichting van Sharp’s Europese IT Services-divisie verstevigt de positie van het bedrijf als aanbieder van digitale transformatie. 

De leiding van Sharp’s nieuwe Europese IT Services-divisie ligt in handen van CIT-oprichter Colin Blumenthal, onlangs aangesteld als Vice President IT Serivces Europe. Blumenthal: “Dit is een belangrijke strategische mijlpaal die Sharp’s business in Europa zal transformeren. Dankzij de nieuwe divisie kunnen we blijven investeren in en ons focussen op de uitbreiding van een dienstenportfolio dat zich aanpast aan de veranderende behoeften van onze huidige en toekomstige klanten. Verdere uitbreiding van deze nieuwe divisie is een strategische prioriteit en we kunnen niet wachten om dit waardevolle nieuwe aanbod te introduceren aan ons klantenbestand in heel Europa.” 

Als onderdeel van zijn IT Services-aanbod heeft Sharp zijn eigen pan-Europese IT Service Helpdesk in het leven geroepen: het European Technology Support Centre (ETSC) in Warschau, Polen. De Sharp-medewerkers van de helpdesk voorzien klanten 24/7 van meertalige ondersteuning voor IT Services. Het ETSC ondersteunt, in samenwerking met lokale vestigingen, een snelgroeiend portfolio van nationale en multinationale klanten met verschillende IT-services, van cybersecurity-activiteiten tot en met de actieve monitoring van systemen om kleine problemen te identificeren en verhelpen voordat ze uit de hand lopen. Dit geeft klanten gemoedsrust en de vrijheid om zich te concentreren op hun bedrijfsvoering. 

De combinatie van mogelijkheden die voortkomt uit deze nieuwe servicesdivisie stelt Sharp ook in staat nieuwe smart-officediensten toe te voegen aan zijn MFP-, display-, ePoS- en laptopaanbod. Hiermee vergroot het bedrijf de waardeketen van deze producten. 

Over Sharp Information Systems Europe
Sharp Information Systems Europe (SISE) is een divisie van Sharp Electronics Europe, die een uniek portfolio van prijswinnende documentmanagement- en display-oplossingen biedt waarmee organisaties de manier van omgaan met informatie transformeren. De toonaangevende MFP’s en grote productiesystemen van Sharp vormen het hart van geïntegreerde applicaties voor digitale transformatie. De display-oplossingen omvatten innovatieve video-walls, digital-signage-displays en interactieve flat panel displays voor presentaties. Het is onze missie om nieuwe producten te ontwikkelen die individuele expressie en het creëren van een verrijkende ervaring mogelijk maken.  

Terug naar nieuws overzicht