Witold Kepinski - 20 maart 2021

Tijd voor MAX in het teken van metabole ziekten

Tijd voor MAX in het teken van metabole ziekten image

Dutch IT-channel en een aantal partners hebben het afgelopen jaar de Bobby en Robine Foundation ondersteund. Bobby en Robine zijn de kinderen van Jan Willem Schermerhorn en zijn vrouw Pamela. De kinderen lijden aan de extreem zeldzame en dodelijke metabole ziekte (stofwisselingsziekte) CLN2.

De Bobby en Robine Foundation werkt nauw samen Metakids, een organisatie die zich breed inzet voor het bestrijden van metabole ziekten door middel van onderzoek.

Op 23 maart staat het TV-programma Tijd voor MAX in het teken van metabole ziekten. Met deze uitzending brengt MAX de ernst van metabole ziekten en het belang van onderzoek onder de aandacht. Aan tafel zitten dan kinderarts metabole ziekten dr. Sabine Fuchs (Utrecht UMC) en Metakids ambassadeur Rick Brandsteder. Twee families delen hun indringende verhaal over de impact van een metabole ziekte op hun leven; verhalen die je niet loslaten.

Onderzoek geeft kinderen met een metabole ziekte een kans. Samen kunnen we zoveel meer betekenen en het levensvooruitzicht van deze kinderen verbeteren. Zorg dat je erbij bent en kijk dinsdag 23 maart om 17.10 uur op NPO1.

Lees meer hier wat u kunt doen voor kinderen met een metabole ziekte op de websites van Metakids en de Bobby en Robine Foundation.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024