Witold Kepinski - 18 maart 2021

Apple zet vaart achter schone energie

Apple zet vaart achter schone energie image

Apple's onlangs voltooide hernieuwbare projecten, die deel uitmaken van de geplande 4,7 miljard dollar Green Bond-uitgaven van het bedrijf, brengen schone energie naar lokale gemeenschappen en verminderen tegelijkertijd de CO2-uitstoot. In 2020 financierde Apple 17 Green Bond-projecten waarmee jaarlijks gemiddeld 921.000 ton CO2-uitstoot wordt vermeden, wat overeenkomt met het verwijderen van bijna 200.000 auto's van de weg.

De projecten zullen wereldwijd 1,2 gigawatt aan hernieuwbare energie opwekken, waarbij Apple het afgelopen jaar meer dan 350 megawatt aan nieuw geïnstalleerde hernieuwbare energie heeft toegevoegd in Nevada, Illinois, Virginia en Denemarken. Apple's uitgiften van groene obligaties behoren tot de grootste in de particuliere sector.

"Apple zet zich in voor de bescherming van de planeet die we allemaal delen met oplossingen die de gemeenschappen waarin we werken ondersteunen", aldus Lisa Jackson, vice-president Environment, Policy, and Social Initiatives van Apple. “We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om er alles aan te doen om de gevolgen van klimaatverandering te bestrijden, en onze investering van 4,7 miljard dollar van de opbrengst van onze verkoop van groene obligaties is een belangrijke motor voor onze inspanningen. Uiteindelijk is schone stroom een goede zaak."

Lees meer hier.