Stripe haalt half miljard euro op

16-03-2021 | door: Witold Kepinski

Stripe haalt half miljard euro op

Stripe, dat economische infrastructuur voor het internet bouwt, heeft een nieuwe financieringronde van 600 miljoen dollar ( 500 miljoen euro ) opgehaald op een waardering van 95 miljard dollar (80 miljard euro).

Primaire investeerders zijn Allianz X, Axa, Baillie Gifford, Fidelity Management & Research Company, Sequoia Capital, en het Ierse National Treasury Management Agency (NTMA). Het bedrijf zal het nieuwe kapitaal gebruiken om te investeren in zijn Europese activiteiten, met name het hoofdkantoor in Dublin, om de toenemende vraag van grote ondernemingen in Europa te ondersteunen en om zijn Global Payments and Treasury Network uit te breiden.

Van de 42 landen waar Stripe op dit moment actief is, liggen er 31 in Europa.  Axel Springer, Jaguar Land Rover, Maersk, Metro, Mountain Warehouse en Waitrose hebben zich onlangs allemaal tot Stripe gewend om hun online omzet te vergroten en te diversificeren, of om hun transformatieprojecten radicaal te versnellen. Ondertussen bouwen Europese snelgroeiende bedrijven zoals Deliveroo (UK), Doctolib (Frankrijk), Glofox (Ierland), Klarna (Zweden), ManoMano (Frankrijk), N26 (Duitsland), UiPath (Roemenië) of Vinted (Litouwen) op Stripe.

"We investeren dit jaar nog veel meer in Europa, met name in Ierland", zegt John Collison, president en medeoprichter van Stripe. "Of het nu gaat om fintech, mobiliteit, retail of SaaS, de groeikansen voor de Europese digitale economie zijn immens."

Terug naar nieuws overzicht