Equinix en Vodafone bouwen samen digitale hub in Genua

Genua

16-03-2021 | door: Witold Kepinski

Equinix en Vodafone bouwen samen digitale hub in Genua

Equinix en Vodafone bouwen samen een nieuwe onderzeese hub, genaamd GN1, in Genua. De Noord-Westelijke Italiaanse kustplaats ligt gunstig om te dienen als knooppunt in het wereldwijde onderzeese kabelnetwerk. Vodafone brengt het 2Africa-kabelsysteem aan land in Genua. Het gebruikt hierbij de GN1-faciliteit van Equinix als strategisch interconnectiepunt, voor een sterkere connectiviteit in Europa.

Groei van 4G, 5G en bandbreedtetoegang
De kabel omcirkelt het gehele Afrikaanse continent en verbindt zestien landen rechtstreeks met Europa en het Midden-Oosten. Hiermee wordt voorzien in de toenemende vraag naar internetcapaciteit en betrouwbare verbindingen die als basis dienen voor de verdere groei van 4G, 5G en vaste breedbandtoegang voor honderden miljoenen mensen. Het project stimuleert daarnaast ook de groei van digitaliserende economieën in Europa door de connectiviteit tussen Europese landen te versterken.

Ook in Afrika groeit de roep om digitalisering; waarbij de verwachting is dat dit de komende jaren een rol gaat spelen bij de verbetering van de levenskwaliteit van de Afrikaanse bevolking en de digitale economie. De Global System for Mobile Communications (GSMA) voorspelt dat het aantal gebruikers van mobiel internet in Afrika snel blijft toenemen. Dit komt vooral doordat smartphones aan populariteit winnen en er een gebrek is aan infrastructuur voor vaste lijnen. Hierdoor hebben ook diensten als mobiele betalingen, instant messaging en online streaming media een vlucht genomen.

Nick Gliddon, directeur, Vodafone Carrier Services: "Het 2Africa-project is van vitaal belang voor de verbetering van de connectiviteit tussen Europa, Afrika en het Midden-Oosten, en zal ook de intra-Europese connectiviteit verbeteren. Door Spanje en Portugal rechtstreeks met Genua en Milaan te verbinden worden ook de Gigabit-netwerken van Vodafone verder versterkt."

Eugene Bergen Henegouwen, President EMEA bij Equinix: "Ik ben blij om een nieuwe metro toe te voegen aan ons EMEA-portfolio. Equinix’ site in Genua biedt een geweldige landingshub voor onderzeese kabeloperators, en geeft tegelijkertijd de digitale ecosystemen op ons nieuwe flagship datacenter in Milaan, ML5, een boost. Equinix blijft zich richten op het uitbreiden van zijn positie als wereldwijde serviceprovider voor connectiviteit. Wij zetten ons in om wereldwijd bedrijven te ondersteunen in hun proces van digitale transformatie en zullen ervoor zorgen dat zij in niets tekortkomen om hierin te slagen.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters