Israel Museum meet bezoekerservaringen met Juniper Networks Mist AI

Israel Museum, Jeruzalem

14-03-2021 | door: Witold Kepinski

Israel Museum meet bezoekerservaringen met Juniper Networks Mist AI

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt bekend dat het Israel Museum in Jeruzalem, het grootste culturele instituut van Israël en een van ‘s werelds meest vooraanstaande museums voor kunst en archeologie, de AI-driven enterprise-oplossing van Juniper heeft ingezet. Daarmee is het in staat om bezoekers interactieve en gepersonaliseerde draadloze ervaringen aan te bieden op elke locatie binnen het museum.

Het wereldberoemde museun voor kunst en archeologie ontvangt jaarlijks 800.000 bezoekers. De reikwijdte van zijn aanbod strekt van de prehistorie tot de 21e eeuw. Het Israel Museum bezit met bijna 500.000 objecten de meest uitgebreide collectie op het gebied van Bijbelse en Heilige Land-archeologie, waaronder de beroemde Dode Zeerollen. Het management wilde de aantrekkingskracht vergroten door het verbeteren van de draadloze connectiviteit. Het doel was om individuele bezoekers geoptimaliseerde en gepersonaliseerde digitale ervaringen te bieden op de basis van hun locatie binnen het museum. Het management wilde daarnaast de draadloze communicatie verbeteren ten behoeve van het museumpersoneel, dat mede aan de bezoekerservaring bijdraagt.

Het door Mist AI ondersteunde draadloze netwerk biedt het museum diverse operationele voordelen:

Mist AI vereenvoudigt het netwerkbeheer, zodat het museum strategieën voor digitale interactie kan omarmen zonder de werkdruk van de IT-helpdesk te verhogen. Het museum maakt voor zijn IT-activiteiten gebruik van artificial intelligence die voorspellende aanbevelingen doet. Dit maakt het mogelijk om snel problemen te detecteren, de werkelijke oorzaak daarvan te achterhalen en ze proactief te verhelpen.

Het Israel Museum maakte gebruik van draadloze access points van Juniper die werken op basis van door AI aangeleverde inzichten en aanpasbare service levels. Daarmee kan het museum bezoekers en medewerkers dynamische en kwalitatief hoogwaardige netwerkervaringen bieden. In de draadloze access points zijn daarnaast Wi-Fi 6-, virtual Bluetooth® LE- en IoT-functionaliteit geïntegreerd. Dit maakt het eenvoudiger om de ervaring van gebruikers te personaliseren op basis van hun locatie binnen het museum. De vBLE-technologie maakt een einde aan de noodzaak van batterijgevoede beacons en zorgt voor nauwkeuriger locatiediensten binnen het museum die naar wens kunnen worden opgeschaald.

Voor de clouddienst Juniper Mist User Engagement is een sleutelrol weggelegd in de verdere ontwikkeling van de strategie voor digitale ervaringen van het museum. “Het Israel Museum ontvangt jaarlijks honderdduizenden bezoekers, en die verwachten allemaal uitmuntende draadloze verbindingen vanaf hun mobiele apparaten. Juniper biedt ons daarvoor een solide basis. We zijn nu van plan om een app te ontwikkelen die het interactieve gehalte nog verder zal vergroten met zelfrondleidingen en virtuele tentoonstellingsgidsen voor bezoekers. Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit om te beschikken over een app waarmee bezoekers een beroep kunnen doen op locatiediensten en kennisgevingen aangereikt krijgen op basis van nabijheid. Ze moeten immers op anderhalve meter afstand van elkaar blijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan,” zegt Ohad Greiner, de CIO van het Israel Museum.

“Steeds meer mensen zijn op zoek naar gepersonaliseerde, boeiende en deelbare ervaringen. Dit zet veel museums ertoe aan om de laatste technologie in te zetten voor de interactie met bezoekers. En uitmuntende wifi is een eerste vereiste voor een consistent superieure en interactieve gebruikservaring, Het doet ons een genoegen om het Israel Museum bij te staan bij de verdere ontwikkeling van zijn strategie voor digitale ervaringen", aldus Itsik Malka, directeur voor Israel bij Juniper Networks.

Terug naar nieuws overzicht