Witold Kepinski - 13 maart 2021

Peter Mous versterkt Centric board als non-executive

Peter Mous versterkt Centric board als non-executive image

Centric verwelkomt Peter Mous per 1 maart in de bestuursraad. Als non-executive zal hij zich richten op toezicht en advies aan het uitvoerend bestuur.

Peter Mous is 32 jaar werkzaam geweest bij IBM. Hij was onder andere verantwoordelijk voor IBM Global Services in Nederland en gaf leiding aan de transformatie van de interne Europese en wereldwijde dienstverlening van de Nederlandse IBM-organisatie naar externe dienstverlening. Later werd hij benoemd tot Algemeen Directeur IBM Nederland en vervulde hij verschillende Europese rollen binnen het bedrijf.

Na zijn periode bij IBM bekleedde Peter diverse consultancy-functies in opdracht van zowel overheidsorganisaties als private bedrijven, allemaal met een link naar ICT en data-gerelateerde transformatie.

‘Brede kennis en ervaring’
“Wij hebben Peter gevraagd vanwege zijn brede kennis en ervaring in de IT-industrie en zijn uitgebreide netwerk”, vertelt Louis Luijten, non-executive board member bij Centric. “Daarnaast past hij uitstekend bij onze Centric-cultuur. Ik verheug mij erg op onze samenwerking.”

Peter: “Uit mijn tijd bij IBM ken ik Centric als partner en concurrent. Ik heb respect voor de ontwikkeling die Centric in de afgelopen decennia heeft doorgemaakt en zie veel mogelijkheden om met mijn bijna veertig jaar ervaring in de IT een bijdrage te leveren aan de fase waarin Centric zich nu bevindt. Ik zie ernaar uit om samen met het Centric-team te werken aan de strategie van Centric en de uitvoering ervan.”