DataRobot wordt met enterprise AI-platform actief op Nederlandse markt

15-03-2021

DataRobot wordt met enterprise AI-platform actief op Nederlandse markt

DataRobot, leverancier van een geavanceerd enterprise AI-platform, betreedt de Nederlandse markt en opent een kantoor in Amsterdam. Met haar platform met end-to-end automatisering voor het bouwen, implementeren en beheren van machine learning-modellen maakt DataRobot data science breder toegankelijk. Bedrijven kunnen zo eenvoudiger AI-modellen bouwen en in gebruik nemen. In Nederland tekenden de Gemeente Den Haag en de Nierstichting als eerste voor het platform van DataRobot.

De introductie in Nederland is een logisch gevolg van de enorme expansie van DataRobot. Het Amerikaanse bedrijf is opgericht in 2012 en is sindsdien exponentieel gegroeid. DataRobot heeft de afgelopen jaren verschillende bedrijven overgenomen, zoals Nutonian, Nexosis, Cursor, ParallelM en Paxata. Sinds de start is er meer dan $750 miljoen in het bedrijf geïnvesteerd. DataRobot wordt inmiddels gewaardeerd op $2,8 miljard en werkt voor veel Fortune 500-ondernemingen. Inmiddels zijn er meer dan twee miljard machine learning-modellen gebouwd op het cloud-platform. Naast het openen van een kantoor in Nederland is DataRobot onder meer actief in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Oekraïne, Singapore en Japan.

“Voorheen vergde machine learning veel tijd en vereiste het veel handmatig programmeren. Daardoor konden organisaties slechts ten dele van de technologie profiteren”, vertelt Joep Gerrits, Regional Sales Manager bij DataRobot. “Er is een tekort aan data scientists, en zonder hen zijn bedrijven beperkt in het aantal modellen dat ze kunnen ontwikkelen en testen. Bovendien is het naar productie brengen van de modellen vaak een issue, omdat de data scientists en degenen die de modellen moeten toepassen niet dezelfde expertise hebben. Dit betekent in veel gevallen dat modellen soms al zijn verouderd tegen de tijd dat ze ingezet zouden moeten worden.”

Integratie kennis data scientists

Om dit probleem op te lossen, integreert DataRobot de kennis van meer dan 400 van ‘s werelds beste data scientists en engineers die het in dienst heeft, in zijn platform. DataRobot beschikt over diversen open-source algoritmen en technieken voor machine learning. Klanten kunnen hiermee zonder uitgebreide ervaring met data science of codeerkennis de juiste AI-oplossing kiezen en inzetten.

Gerrits ziet door de technologie van DataRobot veel kansen om het succes verder voort te zetten op de Nederlandse markt. Om deze te benutten wordt de lokale organisatie snel uitgebreid. “Organisaties zijn niet alleen op zoek naar een manier om sneller en makkelijker modellen te bouwen. Ze willen deze ook naar productie kunnen brengen zodat ze daadwerkelijk waarde opleveren. Wij helpen hen bij beide en hebben daarmee een sterke propositie om ook in Europa snel te groeien.”

Terug naar nieuws overzicht